Warme sfeer gedurende Lente-Sundayfair in ijzig koude Breestraat

Viermaal per jaar combineren de winkeliers van de Breestraat hun maandelijkse koopzondag met de ‘Sunday Fair’. Gisteren was de eerste editie van 2016 met als thema ‘Lente’. Wat echter ontbrak waren lente-temperaturen. Toch trotseerde Beverwijk massaal de nukken van de weergoden.

Het had best wel iets warmer gemogen. Temperaturen van nauwelijks 8 graden passen niet echt bij een lentemarkt. Maar gelukkig zat het niet helemaal tegen, want de zon liet zich regelmatig toch van z’n goede kant zien, en de regen bleek geduldig en liet pas aan het eind van de middag echt van zich spreken.

Handel en cultuur hand-in-hand
Het gevolg: een supergezellig Sunday Fair in de Beverwijkse Zeestraat waar mensen uit de hele regio op af waren gekomen om te genieten van de vele bijzondere producten die op de markt werden aangeboden en van de muziek en voorstellingen van onder andere Theater Gajes, Marcel Cyclette, rockband The Usual Dogs en de Beverwijkse Harmonie Kapel.

Radio Beverwijk
En voor wie de koud toch iets te veel werd en besloot om thuis te blijven kon toch nog meegenieten van de sfeer in de Breestraat dankzij Radio Beverwijk, die een rechtstreekse uitzending verzorgde vanaf de markt met interviews en muziek vanuit hun eigen ‘kraam’ op de Fair waar ook nu en dan een live-optreden viel te zien en te beluisteren.

Voor een impressie: klik op de hoofdfoto van dit artikel voor een serie van 32 foto’s of op de filmpjes hieronder voor enkele van de optredens gedurende de Sunday Fair.

Reacties