Koningsfeest in cultureel Café Camille

Foto: Frits Smit

Er is méér te beleven op Koningsdag dan vrijmarkt, kermis en vuurwerk! Cultureel Café Camille in Beverwijk maakt er op z’n eigen manier een bijzonder tíen uur (!) durend feestje van, te beginnen om 13.00u.

Gedurende die 10 uur drie live-optredens van Tons of Blues, de Ruud Jansen Band en Boys named Sue. We stellen ze alle drie even voor, met daarbij de tijden waarop ze optreden.

Tons of Blues (optreden om 13.30 uur)
Tons of Blues neemt je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi delta, de kroegen van New Orleans. Alle uithoeken van de blues komen voorbij in bekende en minder bekende covers; van de halfakoestische sound van Taj Mahal tot de jazzy blues van The Nightcats en Dr. John. Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters en Jr. Wells staat op het repertoire. En echt feest wordt het met de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues bestaat uit zes ervaren muzikanten. Een groovy basis van bas en drums, toppartijen van piano, mondharmonica en gitaar, aan elkaar gesmolten door hammondorgel en zang. Dat zorgt voor een herkenbaar geluid dat past in een kleine kroeg (kan ook semi-akoestisch), maar ook op een groot podium. Maak het mee en je zal nooit meer zeggen dat blues allemaal hetzelfde klinkt…

Ruud Jansen Band (optreden om 15.30 uur)
De Ruud Jansen Band bestaat sinds 1976, en draait na diverse bezetting wisselingen nu al sinds 2001 in een ongewijzigde samenstelling, met Ruud Jansen (toetsen, zang en gitaar), Paul Bakker (gitaren en zang), Charles Duijff (drums en zang) en Cees vd Laarse (basgitaar en zang).

Het repertoire van de band bestaat voornamelijk uit muziek uit 60’er en 70’er jaren en bevat classic rock en dance classics. Nummers van Beatles, Stones, Queen, Eagles, Pink Floyd, Crosby Stills & Nash, Jimi Hendrix en vele anderen zullen de revue passeren. Ook Nederlandstalig materiaal van Doe maar, het Goede Doel, Boudewijn de Groot en de Dijk wordt niet vergeten. En soms kan het zomaar zijn, dat bassist Cees een mummertje Sinatra weggeeft.

Ruud jansen Band

Boys named Sue (optreden om 20.00 uur)
Boys named Sue is a Johnny Cash tribute band. Everybody loves Cash. Zowel jong als oud kunnen de liedjes meezingen en zo wordt elke “the Boys named Sue gig” een groot feest. Boys named Sue spelen de liedjes van Cash niet klakkeloos na, maar spelen de songs zoals zij denken dat ze het beste uit de verf komen. Boys named Sue brengen het oude werk van Cash en laten ook de American Recordings niet onberoerd.

De band bestaat sinds 2001. Na enkele bezettingswisselingen staat er een ingespeeld gezelschap dat alle facetten van Johnny Cash laat horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash

Reacties