Accordeonvereniging De Klavierschippers brengt ‘leven in de tent’ op Koningsdag

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zowel de verkopertjes als de bezoekers van de vrijmarkt waren wel even aan een opwarmertje toe, na urenlang ‘zaken doen’ in de ijskoude Breestraat. Dat opwarmertje kwam in de vorm van een live-optreden van De Klavierschippers.

Optreden vanuit feesttent
De Klavierschippers komt van origine uit IJmuiden, waar het accordeongezelschap in 1981 werd opgericht. Op 27 oktober van dit jaar komt de teller dan ook op 35 jaar te staan. Dat de vereniging in die 35 jaar van haar bestaan een flinke dosis ervaring heeft opgebouwd bleek op Koningsdag toen ze vanuit de speciaal voor dit doel opgezette feesttent het aanwezige publiek verraste met een optreden, waarin populair en klassiek werk elkaar spontaan afwisselden.

Volwaardig ‘bedrijf’ van vrijwilligers
Op dit moment telt de accordeonvereniging rond de 60 leden en vrijwilligers. Daaronder niet alleen veel accordeonisten, maar ook zangers en zangeressen, toetsenisten, (bas)gitaristen, drummers, geluidstechnici, opbouwhulpen, kledingassistenten en mensen die zorg dragen voor de catering. Eigenlijk kun je spreken van bijna een volwaardig bedrijf, gericht op het maken van mooie en gezellige muziek en het vermaken van publiek.

Wim Meijer Fotografie_5I5A7516

Gezocht: accordeonisten, gitarist, geluidsman en zanger(es)
Sinds maart 2014 staat het showorkest onder leiding van Wim Nooteboom, die weliswaar tevreden kan zijn met ‘zijn’ orkest, maar zich toch ook zorgen maakt. Die zorgen richten zich vooral op de instroom van nieuwe leden. Voor de langere duur is ‘nieuw bloed’ belangrijk. Daarom zijn De Klavierschippers op dit moment op zoek naar accordeonisten, een gitarist, een geluidsman en nog een zanger en een zangeres.

Kijkje nemen
Iedere maandagavond repeteren de Klavierschippers van 20:00 – 22:15 uur in het gebouw van de Beverwijkse Harmoniekapel (Groenelaan 74, Beverwijk) Potentiële leden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie over De Klavierschippers kijk op de website www.klavierschippers.nl

Reacties

Cookieinstellingen