Rondleiding door Kasteel Assumburg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Woensdag 4 mei gaan de algemene rondleidingen van start door kasteel Assumburg in Heemskerk. De rondleidingen worden georganiseerd door de Stichting Vrijwilligers Kasteel Assumburg.

De rondleidingen door de tuinen en het vermoedelijk uit de 13e eeuw stammende kasteel worden georganiseerd in de periode van mei tot en met oktober op elke eerste woensdag van de maand om 10.30 uur en op elke eerste vrijdag van de maand om 19.30 uur. Voor aanvang van de rondleiding verzamelt men in het Bezoekerscentrum (Tolweg 9, Heemskerk). Deelname aan de rondleiding is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

(Foto: Wim Meijer Fotografie)
(Foto: Wim Meijer Fotografie)

Geschiedenis
Gedurende de rondleiding wordt veel verteld over de geschiedenis van slot Assumburg, de tuinen en de directe omgeving. Men komt meer te weten over de formele tuin, het beeld, de rozentuin, de boomgaarden, de vruchtbomen en de moestuin. Maar ook over het kasteel, het park Assumburg/Oud Haerlem, de rol van de vrijwilligers en de aanwezige documentatie

Groepsrondleidingen
Behalve de algemene rondleiding op de eerste woensdag en vrijdag van de maand is het ook mogelijk voor groepen (maximaal 25 personen) om een afspraak te maken voor een rondleiding. Hiervoor geldt een vergoeding van € 25,- (info via telefoon 0251-252475 of  per e-mail: [email protected]).

(Foto: Wim Meijer Fotografie)
(Foto: Wim Meijer Fotografie)

Rondleidingen voor scholen zijn gratis.  Afspraken via telefoon: 0251-206335, 06-13480270 of per e-mail:[email protected]

Reportage 251tv
251tv maakte in februari bijgaande reportage over een rondleidingen in en rond Kasteel Assumburg door Ferry Kwee van de Historische Kring Heemskerk.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties

Cookieinstellingen