Herdenkingsplechtigheden op woensdag 4 mei in Beverwijk en Wijk aan Zee

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdag 4 mei worden in de gemeente Beverwijk vier kransleggingen en enkele herdenkingsmomenten georganiseerd.

Burgemeester F. Ossel en andere leden van het gemeentebestuur leggen om 11.30 uur een krans bij het monument ter nagedachtenis van de razzia bij het Station Beverwijk. Daarna wordt een krans gelegd bij het Indiëmonument op het Kuenenplein. Dit gebeurt rond 12.15 uur. Na de kransleggingen nemen de aanwezigen enige ogenblikken stilte in acht.

Rond 18.30 uur zijn de burgemeester en andere leden van het gemeentebestuur aanwezig bij de kranslegging op het Westerhoutplein.

Aansluitend op die plechtigheid is er om 19.15 uur een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in de aula van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Bij deze herdenking zullen de burgemeester en andere leden van het gemeentebestuur aanwezig zijn.

Gelijktijdig met de plechtigheden op Duinrust vindt vanaf 18.45 uur een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Julianaplein in Wijk aan Zee plaats. Aansluitend is er een stille tocht naar en een kranslegging bij het monument aan de Zwaanstraat. Bij deze herdenking legt wethouder C. van Weel een krans namens het college.

Na de bijeenkomsten in Wijk aan Zee en op Duinrust nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

Wim Meijer Fotografie_5I5A7521

Reacties