Beverwijkse wethouder woest om overvolle treinen: “Dit vind ik niet kunnen”

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Beverwijkse wethouder Jacqueline Dorenbos heeft geen enkel begrip voor het capaciteitsgebrek van de NS, de vervoerder die vandaag tienduizenden mensen naar de bevrijdingsfestivals in Haarlem en Amsterdam moet vervoeren.

(Bron: RTV NH)

“Een hopeloze toestand.”
Dat zegt ze tegen NH naar aanleiding van een tweet die ze eerder vandaag de wereld instuurde. Toen ze vandaag rond 14.00 uur zelf op het station van Beverwijk was, wist ze niet wat ze zag. “Er stonden honderden mensen op het perron die niet met de trein meekonden. Ook buiten stonden een hoop mensen die zich er maar bij neergelegd hadden.”

Geen bussen, alleen die ene stoptrein
Dorenbos snapt niet dat de NS geen rekening heeft gehouden met de grote toestroom van feestgangers. “De Velsertunnel is dicht, dus er rijden ook geen bussen naar Haarlem. Iedereen moet dus met die ene stoptrein. En die is ook niet langer dan normaal, dus niet te voorzien vind ik een beetje vreemd klinken.”

In gesprek met NS
De wethouder kondigt aan dat ze met de NS in gesprek wil. Niet alleen om de drukte op dagen als deze te verlichten, maar ook om op andere dagen meer treinen in te zetten. In december werden intercity’s op het traject Uitgeest – Haarlem geschrapt. Sindsdien klagen veel reizigers over overvolle treinen en langere reistijd. “Ik vind dit echt niet kunnen.”

Schandalige toestanden bij #ns:honderden reizigers stranden in Beverwijk. Hoezo Bevrijdingspop? Je komt er niet eens pic.twitter.com/xDaPi3vbM0

— Jaqueline Dorenbos (@JDorenbosdeHen) May 5, 2016

Reacties