Lezing over vliegveld Bergen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 8 mei geeft historisch onderzoeker Hans Nauta een lezing in luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”over het vliegveld Bergen.

Dit nabij Alkmaar gelegen vliegveld werd in de jaren ‘30 aangelegd en gebruikt door de Nederlandse Luchtmacht. Na mei 1940 ging het gebruik over op de Duitse Luftwaffe. Tijdens deze lezing, die om 14.00u begint, vertelt Hans Nauta de gehele geschiedenis van dit vliegveld en toont hij originele foto’s en filmbeelden.

Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Reacties