Moeder mag uitslapen met Moederdag

Foto: Velsertunnel

Zondag 8 mei begint combinatie Hyacint met de sloop van lichtroosters (‘wybertjes’) aan de noordkant van de Velsertunnel. En een dag later is ook de zuidkant aan de beurt.

(Bron: Velsertunnel)

Met deze klus is het onvermijdelijk dat er geluidsoverlast ontstaat bijvoorbeeld door bouwverkeer of het geluid van zware machines. Om die reden heeft de aannemer in ieder geval besloten om de werkzaamheden zondagochtend pas om 11.00 uur in te laten gaan zodat alle moeders op Moederdag in ieder geval ongestoord kunnen uitslapen.

De werkzaamheden met betrekking tot het gedeeltelijk verwijderen van de lichtroosters zullen enkele weken duren. De lichtroosters boven de tunnelmonden zorgen voor een geleidelijke overgang van licht naar donker in de tunnel. Ook geven ze stevigheid: ze zorgen ervoor dat de wanden bij de tunnelingang niet naar binnen hellen.

Een deel van de lichtroosters wordt nu gesloopt om nieuwe ventilatoren op te kunnen hangen. Ook brengt de aannemer zware betonnen dwarsbalken aan, zogeheten stempels. Die zorgen ervoor dat de constructie net zo stevig blijft als daarvoor.

Reacties