Restauratie Fort Krommeniedijk gestart en weer stilgelegd

Foto: 251tv

Met het verwijderen van de eerste steen uit een dichtgemetseld raam heeft Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Ruimtelijke ordening en Wonen, 15 april jl. het officiële startsignaal gegeven voor de restauratie van het Fort bij de Krommeniedijk.

(Bron: 251tv)

Samenwerking veel partijen
De renovatie komt tot stand door samenwerking van Landschap Noord-Holland (eigenaar), zorgorganisatie De Heeren van Zorg, Stadsherstel Amsterdam, de Provincie Noord-Holland (financier en verantwoordelijk voor de Stelling van Amsterdam) en niet te vergeten door inzet van veel vrijwilligers.

Bezoekerscentrum, theeschenkerij en woon- zorgcomplex
De bedoeling is dat het Fort een nieuw bezoekerscentrum krijgt met een theeschenkerij. Als alles volgens planning verloopt zou dat al eind van dit jaar gerealiseerd moeten zijn. Verder zal er een woon- zorgcomplex worden gerealiseerd voor jongeren met een autistische stoornis. Daarvan is de bedoeling dat het medio 2017 klaar zal zijn.

Bouwstop
Overigens werd een week na de officiële start het feestje alweer bruut verstoord, omdat de Gemeente Uitgeest alsnog een bouwstop afkondigde wegens het ontbreken van een benodigde omgevingsvergunning. Het is nu dus even wachten tot die is afgegeven.

Van de officiële start van de restauratie maakte 251tv een reportage en interviewde een aantal participerende partijen.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties

Cookieinstellingen