Happy (Pinkster)Weekend in Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Foto: Pixabay (bewerking WMF)

Iedere vrijdag publiceert Beverwijk.Nieuws.nl in samenwerking met 251tv de evenementenagenda van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Zaterdag 14 mei

 • ‘Asperges & Aardbeien’: Vanaf vrijdag 13 mei tot en met zondag 22 mei genieten van culinaire hoogstandjes uit Hollandse keuken en van Hollandse grond in 11 verschillende Beverwijkse restaurants. (informatie op www.aspergesenaardbeien.nl)
 • Earlybird Sale in de Zeestraat en Koningstraat in Beverwijk. Zaterdag 14 mei: Winkels open vanaf 07.00u. Hoe vroeger op de klok des te hoger de kortingen. Gratis ontbijt voor de eerste 20 bezoekers van iedere deelnemende winkel.
 • Papierinzamelactie Korfbalvereniging HBC: Zaterdag van half 10 tot 12 uur staat de papiercontainer weer bij de kinderboerderij aan de Vrijburgtlaan in Heemskerk. De opbrengst is voor korfbalvereniging HBC.
 • Foto-expositie ‘IMPRESSIONS’ met werk van Jan Aardenburg, René Beentjes, Jeffrey Hoogeveen, Thea Olivier, Joop Rumping en Yljas Roeper. De expositie is vanaf zaterdag 14 mei tot en met 30 juli 2016 te bezichtigen op elke maandag van 20.00 – 22.00 uur en elke zaterdag van 12.00 – 16.00 uur in het fotografiecentrum ISOO.nu op het  Stationsplein 46 in Beverwijk. Toegang is gratis.
 • Toneelstuk Cut, door theatergroep Goed Bezig. Het stuk wordt opgevoerd op het adres Zuiderwentweg nummer 5 in Heemskerk. De voorstelling begint om 20.15u en kaartjes kosten 12 euro (incl. consumpties)
 • Vogelexcursie door Westerhout vanaf kinderboerderij de Baak. De excursie gaat eerst langs de vogels op de kinderboerderij en door park Westerhout. De wandelexcursie duurt maximaal 2 uur en is geschikt voor jong en oud(ers). Meer informatie: via telefoon 0251-263841 of [email protected]. Deelname is gratis.
 • Openstelling Stoomgemaal Halfweg in het kader van Nationale Molen- en Gemalendag. Zaterdag 14 mei en en zondag 15 mei  Beide dagen is het stoomgemaal geopend van 10.00u topt 16.00u en gaat het gemaal om circa 11.30 uur ‘onder stoom’. Toegang: € 4,- (stoomtoeslag) vanaf 15 jaar.
 • We Know You Can Dance – Jazz en modern en solo en duo’s jazz/modern. Een danswedstrijd zonder beperkingen. Solo en duo’s jazz/modern (12:00 – 15:00), solo en duo’s street/hiphop (16.15 – 18.30), Breakdance battle (19.30 – 00.00). Kennemer Theater, Meer info op : www.weknowyoucandance.nl

Zondag 15 mei (1e Pinksterdag)

 • Fietstocht van de Kennemer Toerclub vanaf camping Geversduin aan de Beverwijkerstraatweg in Castricum. Men kan vertrekken voor een fietstocht van 25 of 75 kilometer. De inschrijving is tussen 10 uur en 11 uur. De kosten zijn 2 euro maar vergeet niet om de duinkaart mee te nemen.
 • Wandelen met Pater Putman. Om 1 uur vertrekt pater Putman voor een wandeling door Beverwijk. Het vertrekpunt is bij de Wijkertoren aan de Kerkstraat in Beverwijk en het is gratis.
 • Klerkx & The Secret in Cultureel Café Camille. Aanvang concert 15.00u. Toegang gratis.
 • Toneelstuk Cut: Ook op zondag 15 mei wordt door Theatergroep Goed Bezig het toneelstuk Cut opgevoerd op het adres Zuiderwentweg nummer 5 in Heemskerk. De voorstelling begint vandaag om kwart over 2 en de kaartjes zijn in de voorverkoop te koop voor 12 euro, dat is inclusief consumpties.
 • Klassiek concert van Talitha Witmer in de Beverwijkse Grote Kerk op Eerste Pinksterdag. Het concert begint om 16.00 uur en er wordt geen entree geheven. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Lezing door Rob Schultze, voormalig vooronderzoeker luchtvaartincidenten bij de Rijksluchtvaartdienst, over de Duitse piloot Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Aanvang: zondag 15 mei om 14.00u. Toegang (inclusief museum en expositie) Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.
 • Pinksterbrunch met Theater Poppekus. Vanaf 13.00u  in Brasserie De Smaeckkamer, Westerhoutplein 6 in Beverwijk. Theater Poppekus houdt een ‘pollepel-poppenkast-workshop”. Eerst maken ze samen met de kinderen een eigen pollepel-pop. Daarna mogen de kinderen, onder hun begeleiding, meewerken aan een korte pollepel-poppenkast-voorstelling.

Maandag 16 mei (2e Pinksterdag)

 • DEM duurloop: Er wordt gestart om half 10 vanaf de parkeerplaats bij veerpont De Woude langs de N246 tussen Krommenie en West-Graftdijk. Ook kunt u naar de verzamelplaats gaan op het parkeerterrein van de atletiekvereniging aan de Aagtendijk in Beverwijk. Daar vertrekt men om 9 uur. De route is 8 kilometer lang en gaat over onverharde paden. De kosten voor de overtocht met de pont á 1 euro is voor eigen rekening.

Jouw evenement op ‘Happy Weekend’
Wie met een activiteit opgenomen wil worden in de weekend-evenementenagenda kan een mailtje sturen met de relevante informatie van het evenement (adres, tijd, kosten, waar aanmelden, eventueel adres website) naar [email protected] of naar [email protected]. Graag met de vermelding ‘weekendagenda’ plus datum van het evenement als onderwerp. Om het evenement te kunnen verwerken moet het uiterlijk op de donderdagavond voorafgaand aan het betreffende weekend binnen zijn.

 

 

 

 

 

Reacties