‘Een halve eeuw zwemplezier’ bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Foto: Sportfondsenbad Beverwijk

Onder de titel ‘Een halve eeuw zwemplezier’ verzorgt voormalig voorzitter van de Raad van Beheer van het Beverwijkse Sportfondsenbad René Muetstege een lezing over dit zwembad op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland.

50 jaar in jubileumboek
René Muetstege maakte gedurende 15 jaar al het wel en wee van het zwembad van dichtbij mee. Op 6 november van het vorige jaar bestond het Sportfondsenbad 50 jaar. Dit was een mooie gelegenheid om de geschiedenis van het bad in boekvorm vast te leggen. René Muetstege is zelf nauw betrokken geweest bij de samenstelling van het jubileumboek en kan zijn toehoorders als geen ander meenemen in de reis door de geschiedenis.

Sportfondsenbad Beverwijk in aanbouw
Sportfondsenbad Beverwijk in aanbouw

Bouw, brand, sluiting buitenbad en renovaties
In zijn lezing zal René stilstaan bij het prille begin, de eerste plannen (dan spreken wij over 1931). Hij toont foto’s van de bouw, besteedt aandacht worden aan de realisatie van het buitenbad, maar ook aan de sluiting daarvan. De Brand op 3 februari 1998 komt aan de orde en ook zal worden ingegaan op de diverse renovaties die het bad heeft ondergaan. Kortom: alle hoogte- én dieptepunten zullen de revue passeren.

Het zwembad is vanaf de start ook afhankelijk geweest van financiële steun door de gemeente Beverwijk. Een belangrijk aspect is dan ook de rol die de politiek in de 50 jaar dat het bad bestaat heeft gespeeld.

Buitenbad van Sportfondsenbad Beverwijk
Buitenbad van Sportfondsenbad Beverwijk

Maatschappelijke rol
Verder besteed René Muetstege aandacht aan de maatschappelijk rol van het zwembad. Diverse doelgroepen, verenigingen en andere huurders weten de weg naar het zwembad al jaren te vinden. Al met al miljoenen bezoekers die over het algemeen met veel plezier een baantje in het zwembad hebben getrokken.

Het jubileumboek “Sportfondsenbad Beverwijk – Een halve eeuw zwemplezier” kan deze avond voor een speciale prijs worden aangeschaft.

Tijd en plaats
De presentatie wordt gehouden op donderdagavond 26 mei 2016 in het BHK-gebouw, Groenelaan 74 in Beverwijk en begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u). Leden van het HGMK hebben gratis toegang op vertoon van hun ledenpas, anderen betalen € 4,- entree. Meer bijzonderheden over de activiteiten van het HGMK kunt u vinden op www.hgmk.nl

Reacties

0