Lezing over het mysterie van de verdwenen gevechtspiloot Czesław Oberdak

Foto: Youtube - NCRV Netwerk

Op zondag 22 mei houdt Richard Schuurman, journalist voor TV Flevoland, een lezing over de zoektocht naar de Poolse RAF vlieger Czesław Oberdak

De Poolse RAF vlieger Czesław Oberdak raakte na zijn noodlanding in Nederland vermist. Richard Schuurman, in 1991 verslaggever voor de Zwolse Courant, voerde zelf de zoektocht uit en wist uiteindelijk het tragische lot van deze vlieger te achterhalen. Een indrukwekkend verhaal wat hij zondag 22 mei vertelt in Fort Veldhuis.

De lezing op zondag 22 mei in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

NCRV Netwerk-reportage van 11 december 2012 waarin, samen met de zus van de vlieger, de Poolse Ludmilla Kaczmarska-Oberdak, en met Richard Schuurman, het spoor van Czeslaw Oberdak wordt gevolgd.

Reacties