Musicalgroep Time Square brengt Titanic op de planken van het Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Na maandenlang repeteren in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest is het vanavond en morgenavond zover dat musicalvereniging ‘Time Square’ uit Uitgeest voor de eerste keer een complete musical op de planken brengt in het Kennemer Theater in Beverwijk

Het verhaal
Het is in 1912 het grootste bewegende object ooit door mensenhanden gebouwd, tweede in de door reder Bruce Ismay bedachte Olympic-klasse. Een jaar eerder werd de Olympic te water gelaten, in 1914 werd de Brittanic het grootste schip ter wereld. Groots en snel, de essentie van technische perfectie en ongekende luxe.

Was het de gedrevenheid van Ismay was om een nieuw snelheidsrecord te vestigen? Was het de nonchalance waarmee kapitein Smith de ijswaarschuwingen negeerde? Of was het een fout van scheepsontwerper Thomas Andrews? Dit is vooral een zaak voor geschiedkundigen en rampanalisten. Feit is dat de Titanic tijdens haar eerste reis in aanvaring kwan met een ijsberg, waardoor ze enkele uren later verging.

Gelukkig werd slechts de helft van de capaciteit van het schip benut waardoor honderden bedden onbeslapen bleven. Want er konden slechts 823 opvarenden een plaatsje in een reddingssloep bemachtigen. 1522 Passagiers en bemanningsleden, onder wie 3 Nederlanders, stierven in het ijskoude water van de Noord-Atlantische Oceaan.

Herbeleven na ruim 100 jaar met Time Square
Meer dan 100 jaar later komen zij weer tot leven in de productie Titanic, van musicalgroep Time Square uit Uitgeest. Titanic is een grote productie, waarin alle 45 leden een rol hebben. Bovendien worden zij muzikaal ondersteund door een 18-koppig gelegenheidsorkest. Muzikale leiding is in handen van Arno Hillege, regie Ingrid Kluft.

De voorstellingen in het Kennemer Theater zijn op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei om 20.15u. Kaartverkoop kan via de website www.kennemertheater.nl/ of aan de kassa van het theater.

Bijgaand een reportage van mediapartner 251tv van musicalvereniging Time Square gedurende de repetities voor Titanic – de Musical.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties

Cookieinstellingen