“Vijftig procent kans op Grand Prix in Zandvoort binnen tien jaar”

Foto: Youtube

De kans dat er voor 2026 een Grand Prix wordt verreden op het Circuitpark Zandvoort is volgens circuitdirecteur Erik Weijers vijftig procent.

(Bron: RTV NH)

Dat zegt hij in het RTL 4-programma Editie NL. “Met een Grand Prix kan Nederland gelijk op de kaart worden gezet in de race wereld. Met Max Verstappen in de spotlights is dit het perfecte moment”, refereert hij aan de recente overwinning van de jonge Limburger op het circuit van Barcelona.

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat er voor het laatst een Formule 1-race in de Zandvoortse duinen werd gehouden. Om die geschiedenis te doen herleven is vooral een enorme bak geld nodig, benadrukt Weijers. “Je zit al zo aan 15 tot 20 miljoen per jaar voor fees aan het bestuur van de F1.” Bovendien moet ook de capaciteit van het circuit worden vergroot, want er is geen plek voor 150.000 toeschouwers.

Daarnaast moet ook Den Haag achter de plannen staan én een financiële bijdrage leveren. “Als Den Haag in ons investeert, zouden we wellicht in 2019 de Formule 1 naar Zandvoort kunnen halen”, besluit de directeur.

Reacties

Cookieinstellingen