Informatieavond ‘Ongezond snurken’ in RKZ

Foto: Wim Meijer Fotografie

Snurken lijkt misschien onschuldig, maar toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap.

Op woensdag 25 mei 2016 organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu.

Risico’s slaapapneu
Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen.  Mensen met slaapapneu hebben onder meer een hoge bloeddruk en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.  Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswissselingen, concentratieproblemen of prikkelbaarheid.

Sprekers
Longarts Erik Kapteijns en cardioloog Fons Windhausen geven informatie over de oorzaak en problemen die ontstaan bij Slaap Apneu. OSAS zorgcoach Els Meijland vertelt meer over de verschillende behandeling en de begeleiding vanuit het RKZ over de therapie.

Locatie
De informatieavond vindt plaats in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS.

Aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldingsformulier of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.

Reacties