The Hokum Jugband vervangt The Cheerful Fruitflies zondagmiddag in Café Camille

Foto: Ilse Molijn via FB-Café Camille

Was voor vanmiddag het podium in Cultureel Café Camille eigenlijk gereserveerd voor The Cheerful Fruitflies, het liep anders en nu wordt ‘the stage’ aan de voet van de Wijkertoren ingenomen door The Hokum Jugband.

Vanmiddag mag Café Camille dan hun podium zijn, het is lang niet uitgesloten dat je “The Hokum Jugband” ook in de Noord-Hollandse steden op de hoek van de straat tegenkomt. Daarnaast speelt de band op allerlei gelegenheden zoals feestjes, recepties, thema-avonden en straatfestivals waar ze steeds weer veel bekijks trekken door hun ouderwetse kleding, vreemde instrumenten en hun authentieke geluid.

Inspiratie put de band uit de rijke “roots” van de Noord-Amerikaanse folk en blues (grotendeels jaren ’20 & ’30 van de vorige eeuw). Daarbij wordt ernaar gestreefd om nummers zo authentiek en puur mogelijk te spelen, zonder dat het kopiëren wordt. Om die reden speelt The Hokum Jugband ook alleen met akoestische instrumenten. Door het grote aantal instrumenten ontstaat een zeer gevarieerd repertoire die loopt van vrolijke jugband muziek tot slepende blues.

Locatie: Cultureel Café Camille, Kerkstraat 37 (aan de voet van de Wijkertoren) in Beverwijk. Aanvang: 15.30 uur. De toegang is gratis.

 

 

Reacties