55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in juni naar o.a. de Zaanse Schans, Slot Assumburg, het Muiderslot en Gasterij de Kruisberg

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand juni zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan de de Zaanse Schans, Slot Assumburg, het Muiderslot en Gasterij de Kruisberg.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van 1 tot en met 30 juni 2016.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 6, 13, 20 en 27 juni. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 3, 10, 17 en 24 juni. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).

Uitstapjes

 • Woensdag 1 juni Boswandeling naar Gasterij de Kruisberg Wandelen in de natuur. Lekker in beweging komen is het hele jaar goed. We maken een wandeling over verharde paden van ongeveer een uur, totaal 3 km. Halverwege maken we een stop bij Gasterij de Kruisberg waar we iets drinken. U wordt opgehaald tussen 13.00 uur en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn Kosten: € 5,50 (exclusief consumpties)

  Duingebied bij Gasterij de Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Duingebied bij Gasterij de Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Donderdag 2 juni Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer Het grootste tuincentrum van Nederland! In het tuincentrum vindt u alles wat u nodig heeft voor uw tuin maar ook een grote collectie sfeerartikelen. Gezien de grootte van het bedrijf, bieden zij een zeer ruim assortiment aan en kunt u bijna altijd wel vinden wat u zoekt. U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 13,50 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 7 juni Bezoek aan ‘t putje van Heiloo, Onze Lieve Vrouw ter Nood We brengen een bezoek aan de Kapellen, maken een wandeling in het Kapelbos en een bezoek aan de Put. U krijgt hier een rondleiding door de pater of éen van de zusters. In het Oesdom krijgt u een kopje koffie/thee met een plakje cake aangeboden. In het Oesdom is ook een winkel gevestigd, waar boeken en devotionalia worden verkocht. U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 12,50 (inclusief rondleiding, kopje koffie/thee en plakje cake)
 • Woensdag 8 juni Route door West Friesland (dagtocht) We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 31,50 (inclusief lunch).
 • Donderdag 9 juni Rondvaart IJmuiden De “Haven & Noordzee”-rondvaart vaart langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren. Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 24,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee met plakje cake).

  Sluis bij IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Sluis bij IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 14 juni Muiderslot (dagtocht) Bezoek het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland en beleef geschiedenis in het echt! Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de Gouden Eeuw, een sfeervol slotplein met gezellig terras bij de Taveerne, prachtige historische tuinen, vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Een unieke en historische plek voor een heerlijk dagje uit! Ook kunnen we een bezoek brengen aan de valkenier in de tent op het kanonbastion. U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 35,50 (inclusief entree, rondleiding en “picknick” lunch). Met museumjaarkaart: € 22,00.

  Muiderslot (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Muiderslot (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 15 juni Intratuin Heerhugowaard Intratuin Heerhugowaard wordt in de volksmond ook wel De Groot en Slot genoemd. Hét tuincentrum op de grens van Alkmaar en Heerhugowaard , waar tuindromen beleefd worden en waar je heerlijk een kop koffie kunt drinken. Wensen op het gebied van groene sfeer en genieten in de tuin, in huis en de werkomgeving worden vervuld. U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 9,50 (exclusief consumpties)
 • Donderdag 16 juni Restaurant Havenrijk in Uitgeest Restaurant Havenrijk is gevestigd tussen Uitgeest en Krommeniedijk in een stolpboerderij op de jachthaven Zwaansmeerpolder. Het restaurant is omringd door water en een prachtig beschermd natuurgebied. Bijna alle tafels hebben uitzicht over de jachthaven of het Uitgeestermeer. Een heel mooie plek voor een drankje, koffie met taart of iets anders lekkers. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 8,00 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 21 juni Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg. In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje. U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, pannenkoek en 1 (fris)drankje)

  Wim Meijer Fotografie_5I5A8208 Plusbus
  Kruisberg Express (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 22 juni Stadswandeling Monnickendam met lunch Monnickendam is een kleine stad, met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer u Monnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven het stadspanorama uit. Deze imposante kerk is dominant in het stadsbeeld aanwezig. Onder leiding van een ervaren stadsgids maken we een boeiende wandeling door de straten en steegjes van de stad waarbij u kunt genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft. Voordat we gaan wandelen, lunchen we in Het Weeshuis, een prachtig 16e eeuws pand gelegen aan de rand van het centrum. Een locatie met geschiedenis. Veel kinderen hebben hier hun thuis gehad in de 18e en 19e eeuw. U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,50 (inclusief stadswandeling o.l.v. een gids en een lunch)
 • Donderdag 23 juni Rondleiding tuinen Assumburg Over de geschiedenis van slot Assumburg, de tuinen en de directe omgeving is veel te vertellen. U kunt meer te weten over de formele tuin, het beeld, de rozentuin, de boomgaarden, de vruchtbomen en de moestuin. Maar ook over het kasteel, het park Assumburg/Oud Haerlem. De Tuinen staan in deze periode volop in bloei. U wordt opgehaald tussen 13.15 en 14.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 11,50 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee)

  Slot Assumburg (Wim Meijer Fotografie)
  Slot Assumburg (Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 28 juni Zaanse Schans met Rondvaart De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes Nederland. Hier maakt u actief onderdeel uit van een levendige en zeer fraaie woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Er is zoveel te zien, proeven, ruiken en beleven! Tijdens de rondvaart vertelt de kapitein u veel wetenswaardigheden over de Zaanse huizen en molens en hun karakteristieke eigenschappen. U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch) “Wijk-Uit” Editie juni 2016 BoodschappenPlusBus

  Zaanse Schans (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Zaanse Schans (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 29 juni Marken en Volendam (dagtocht) Een dagje Marken en Volendam laat u de authentieke sfeer proeven van deze twee dorpjes. Marken is bekend om de unieke houten huizen, smalle straatjes en de vissershaven. In Volendam maken we een stadswandeling over de dijk, door authentieke straatjes en langs de gezellige haven en nog meer. U wordt opgehaald tussen 09.30 – 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 22,50 (inclusief ”picknick” lunch)
 • Donderdag 30 juni Pluktuin Bakkum In de landelijke omgeving van Bakkum zo’n 2 kilometer ten zuiden van de Egmondse Abdij treft u van het vroege voorjaar tot de laatste herfstweken vele soorten bloemen aan. In de zomer is er een grote variëteit aan snijbloemen. Met een emmer en een schaartje het land op om zelf een boeket samen stellen. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wijk schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 14,50 (inclusief plukboeket en kopje koffie/thee)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties