Lezing in Fort Veldhuis over luchtfotografie boven Noord-Hollands Duingebied tijdens Tweede Wereldoorlog

Foto: Fort Veldhuis

Op zondag 29 mei houdt Hans Nauta, historisch onderzoeker, een lezing over luchtfotografie boven het Noord-Hollands Duingebied tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de vijf jaren van Duitse bezetting van Nederland ging er haast geen dag voorbij of ergens langs Nederlands kust zoemde het sonore geluid van een geallieerd verkenningsvliegtuig. De enige wapens die de piloot bij zich had waren hoogte, snelheid en…. camera’s. Wat zagen die camera’s nu allemaal boven dit duingebied?  Hans Nauta, kenner van de luchtoorlog bij uitstek, vertelt dit vandaag allemaal.

De spreker
Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten.

De lezing op zondag 29 mei in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Reacties