Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#5)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

De vijfde ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie.

Even een APK

Beste lezers,

De APK, algemene periodieke keuring, is een term die we allemaal wel zo’n beetje kennen. Een keuring voor de auto met als doel om lang, veilig en vaak van onze heilige koe gebruik kunnen maken.

Een automonteur kan bij zo’n keuring soms al kleine technische oneffenheden constateren waaruit in de toekomst grotere gebreken zouden kunnen voortvloeien. Zo’n APK voorkomt dus vaak problemen.

Terug naar de osteopathie. Net als een automonteur bij een auto kan ik bij een lichamelijk onderzoek van een cliënt al verminderde bewegelijkheid en weefselspanning voelen in een regio waar nog geen klachten zijn  en welke te koppelen zijn aan de regio waar mensen wel klachten ervaren.

Er zijn verschillende patiënten die dan aangeven dat de een APK voor hun lichaam eigenlijk helemaal niet zo gek zou zijn. Mijns inziens zou het inderdaad een goede keuze zijn om elk half jaar eens langs te komen bij de osteopaat voor een APK.

De hele dag laten we onbewust ons lichaam bewegen. Als we lang, veilig en vaak van ons lichaam gebruik willen blijven maken, zullen we er goed voor moeten zorgen. Eén van die manieren is door met regelmaat naar de osteopaat te gaan. Door een algemeen lichamelijk onderzoek te doen kan ik verminderde bewegelijkheid en verhoogde weefselspanning opsporen en meteen kort behandelen.

Het lichaam is heel goed in staat kleine, vaak lokale probleempjes in het lijf te compenseren doordat andere gewrichtjes de verminderde bewegelijkheid opvangen. Als deze kleine probleempjes blijven bestaan kan dit uiteindelijk leiden tot grotere problemen welke het lijf niet meer kan compenseren waardoor lichamelijk ongemak ontstaat. Hoe mooi is het dan als je met een APK de grote problemen al vóór kunt zijn waardoor je lekker lang, veilig en vaak van je lichaam gebruik kan blijven maken.

Mocht deze column vragen bij je oproepen laat het mij dan weten via mijn email: [email protected]

Over twee weken een nieuwe column van mij. Wilt u meer informatie over osteopathie kijk dan op www.osteopathiepraktijk.nu

Reacties