Laatste natuurwandeling tussen weidevogels in de Hempolder

Foto: Henk van Bruggen (via Landschap Noord-Holland)

Zondag 5 juni organiseert Landschap Noord-Holland voor de laatste keer dit jaar een natuurwandeling tussen de weidevogels van de Hempolder.

Het seizoen zit er bijna op, en inmiddels zijn de vliegende jonge weidevogels al waar te nemen. Nog even en de jonge grutto’s vliegen weer naar Afrika om daar de winter door te brengen.

Verder kan men in deze periode van het jaar volop genieten van de kleurenpracht in de weilanden. Allerlei planten zorgen nu voor een extra fraai kleurenpalet. En met het Alkmaardermeer in de buurt kan iedereen met volle teugen genieten van de openheid van het prachtige Noord-Hollandse landschap.

Zondag 5 juni voert de anderhalf uur durende wandeling, die om 10.00u begint, over de dijk. Vanaf die plek laten de vogels in het natuurgebied zich prachtig bekijken. Ook wordt er een kijkje genomen bij de vogelhut waar een plas altijd vogels trekt.

Er wordt geadviseerd om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Het vertrekpunt is: Werkschuur  “de Dodde”, Hemweg 1, 1921AM in Akersloot. Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 4,- en € 2,-voor hun kinderen tot 12 jaar.  Reserveren is noodzakelijk en kan op www.gaatumee.nl

Reacties