Kunst & Natuur tijdens Week van de Begraafplaats

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als afsluiting van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld  op zondag 5 juni de ‘Westerveld Fair’.

Westerveld Fair middenin natuur
Westerveld ligt in een prachtig glooiend duingebied met veel groen en bijzondere monumenten. “Het is dan ook niet vreemd dat wij het gedenkpark zien als een prachtige locatie voor deze eerste Westerveld Fair”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld.

Valkenier, bloemen en bijtjes
Tijdens de Fair is een gevarieerd aanbod van exposanten aanwezig met producten en diensten op het gebied van kunst, ambacht en natuur. In een oase van groen presenteren kunstenaars unieke sculpturen, beeldhouwwerken en prachtige bloemsierkunst. Ook zijn er verschillende demonstraties van o.a. een mozaïekkunstenaar en een houtbewerker. Ook is er livemuziek en er zijn er verschillende demonstraties van onder andere een valkenier en een imker.

Toneelstuk
Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis wordt een toneelstuk opgevoerd waarin bekende historische personen die in het Gedenkpark hun laatste rustplaats vonden centraal staan.”

Kunst op begraafplaats (Foto's: Wim Meijer Fotografie)
Kunst op begraafplaats (Foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Week van de Begraafplaats
Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de landelijke Week van de Begraafplaats (van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni) wordt georganiseerd. Deze week is een initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Naast Westerveld, dat in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland mocht toetreden tot de ASCE, zijn andere leden onder andere Moscowa in Arnhem, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

De Westerveld Fair, met als thema ‘Kunst & Natuur’ begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis.

adv WESTERVELD FAIR 108x165 DEF.indd

Reacties