Stationsplein klaar, tijd voor een feestje!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zaterdag 11 juni wordt het Stationsplein in Beverwijk, na een herinrichting die maar liefst 6 jaar duurde, officieel geopend.

Een nieuw busstation, het Stadhuis, de ondergrondse fietsenstalling en een hele nieuwe inrichting van het Stationsplein inclusief de terugkeer van het beeld ‘Mens-Stad-Leven’: na 6 jaar hard werken is de herinrichting van het Stationsgebied voltooid.

Het resultaat mag er zijn. Zeker als we ons nog even de voormalige situatie voor de geest halen toen het plein meer leek op een ‘openlucht fietsenstalling met een extreem hoog Malle-Pietje-gehalte’,  dan op de gedroomde toegangspoort van Beverwijk.

Wim Meijer Fotografie_stationsplein panorama

Naast positieve reacties ook kritiek
Toch blijkt uit reacties via de social media dat niet alle Beverwijkers even enthousiast zijn over de metamorfose van het Stationsplein. Sommigen vinden het plein weliswaar minder rommelig dan voorheen, maar nog steeds niet gezellig. Vooral het gebrek aan een brasserie of andere eettentjes met gezellige terrassen wordt genoemd. Ook over de entree van het station is men minder te spreken.

Monument
Ook genoemd wordt het monument ter nagedachtenis van de razzia Beverwijk en Velsen-Noord van 16 april 1944, toen 486 jongemannen door de Duitsers werden weggevoerd. Het monument, een plaquette van natuursteen bevindt zich opzij van het stationsgebouw. Sommige Beverwijkers vinden dat de herinrichting van het Stationsplein een mooi moment geweest zou zijn voor een nieuw moment op een meer prominente plaats.

Openingsfeest
Ondanks deze kritiekpunten (wellicht verbeterpunten voor de toekomst) is de opening van het nieuwe Stationsplein reden genoeg voor een feestje.

De festiviteiten op zaterdag 11 juni beginnen om 15.00 uur  met de officiële opening met medewerking van de Beverwijkse Harmoniekapel. Vanaf 15.30 uur zijn er dan optredens, verzorgd door het Centrum van de Kunsten Beverwijk met zang, dans en ballet. En vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur verzorgt DJ Mareno de disco op het Stationsplein. Diverse lokale ondernemers zorgen gedurende de openingsfestiviteiten voor een variëteit aan hapjes, drankjes en versnaperingen.

Wim Meijer 5I5A8472

Reacties