Bedrijfsschool Tata Steel beste MBO-instelling van Nederland

Foto: Tata Steel

De bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden is de best gewaardeerde MBO-instelling van Nederland, zo blijkt uit de JOB Monitor, een tweejaarlijks onderzoek onder duizenden MBO-studenten in Nederland.

De leerlingen en cursisten die een beroepsopleiding aan de Academy van Tata Steel volgen beoordelen de kwaliteit van het onderwijs met een 8. Daarmee heeft de eigen bedrijfsschool van Tata Steel het beste rapportcijfer van heel Nederland. Jaarlijks starten zo’n 100 jongeren met een opleiding werktuigbouwkunde, procestechniek of elektrotechniek aan de Academy van Tata Steel. De theorielessen worden verzorgd door docenten van het NOVA College.

Slagingspercentage ruim 23% hoger  
“We zijn enorm trots op het feit dat onze bedrijfsschool zo goed wordt gewaardeerd door de leerlingen”, aldus Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “De kwaliteit van ons onderwijs blijkt ook uit het hoge slagingspercentage. Maar liefst 88% van de leerlingen weet onze MBO-opleidingen succesvol af te ronden. Het gemiddeld landelijk slagingspercentage is 65%”, aldus Klumper.

Passie voor techniek
Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4).

De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

Opleiding op kosten van staalbedrijf
De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Reacties