Prikkelende ontmoeting cliënten Hartekampgroep en Politie IJmond

Foto: Politie IJmond

Vrijdag 10 juni heeft de Politie IJmond in het kader van de Prokkelweek cliënten van de Hartekampgroep uitgenodigd voor een rondleiding op het politiebureau.

(Bron: Politie IJmond)

Voor dit bezoek werden de deelnemers aan deze ‘prikkelende’ excursie opgehaald met een ME-bus. Daarna volgde de rondleiding door het bureau waarbij de politieagenten van alles kon vertellen en vragen konden beantwoorden over het werk van de politie. Hierbij viel op dat de uitgenodigde deelnemers aan de excursie zelf ook al veel wisten te vertellen over het politiewerk.

Prokkelweek
De excursie van de Hartekampcliënten naar het politiebureau vond plaats in het kader van de zogenaamde Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.

Dit jaar is de Prokkelweek van maandag 6 juni tot en met vandaag, zondag 12 juni. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Van 2daagse tot complete week
De Prokkelweek is in 2007 ontstaan vanuit een initiatief van het Fonds Verstandelijk gehandicapten. Aanvankelijk organiseerden zij, samen met zeven andere organisaties, de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’. In 10 jaar tijd is deze 2daagse uitgegroeid tot een complete week vol ‘prokkels’.

De ontmoeting van de cliënten van de Hartekampgroep en de politie was dan ook slechts één van de vele ‘Prokkels’ van de afgelopen week. Maar zeker een waar iedereen, ook de politie, met veel plezier op terugkijkt.

(Foto: Politie IJmond)
(Foto: Politie IJmond)

Reacties