Lezing in Fort Veldhuis over de Duitse raket V-2

Foto: Wikipedia

Op zondag 26 juni houdt Hans Walrecht , verbonden aan Stichting Crash in Aalsmeerbrug, een lezing over de de Duitse raket V-2.

De V-2 was een van de Vergeldingswapens van Nazi-Duitsland. Het was de eerste ballistische raket. De V-2 werd ook van Nederlands grondgebied gelanceerd. Op zondag 26 juni vertelt Hans Walrecht over alle ins- en outs van dit gruwelijke wapen.

De spreker
Hans Walrecht werkte tot zijn pensioen in het onderwijs. Na zijn pensioen heeft hij zich toegelegd op diverse onderwerpen uit de luchtvaart, waarover hij ook lezingen geeft. Hij is verbonden aan Stichting Crash in Aalsmeerbrug.

De lezing op zondag 26 juni in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Reacties

Cookieinstellingen