Creëer je vakantiebaan: Word ZomerOndernemer!

Foto: Zomerondernemer

Deze zomer vindt het project ZomerOndernemer voor de eerste keer plaats in de regio IJmond/Haarlem. Dit project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie en is nog op zoek naar nieuwe deelnemers.

Zoek je een leuke vakantiebaan? Ben je ondernemend ingesteld en tussen de 15 en 22 jaar? Dan kun je meedoen aan het project ZomerOndernemer. Je krijgt de kans om tijdens de zomervakantie je eigen bedrijf te starten met begeleiding van coaches en ervaren ondernemers. Deelname is kosteloos. Sterker nog: je krijgt zelfs een startkapitaaltje en je kunt ook nog lekker twee weken op vakantie gaan. Frank en Santana (ZomerOndernemer Groene Hart) deden vorig jaar mee en vertellen wat het hen heeft opgeleverd.

  • ‘Ook op school heb ik voordeel van wat ik tijdens ZomerOndernemer heb geleerd’
    Frank van Dort (16) deed mee in 2015. Hij leerde tijdens de zes weken van ZomerOndernemer voornamelijk ‘ondernemend denken’. “Ik heb geleerd dat je sommige zaken gewoon moet aanpakken en moet doen. Soms moet je ergens inspringen en vervolgens kijken hoever je komt. Dat vond ik een belangrijke les. Ik merk dat ik er ook op school voordeel van heb dat ik dit traject gevolgd heb,’’ geeft hij aan. “Ik heb dingen geleerd die op school terugkomen, terwijl andere kennis juist handig is voor later.” Frank wil ambitieuze jongeren zeker aanraden om ook mee te doen aan ZomerOndernemer. “ZomerOndernemer kan je nét even dat extra opstapje naar je bedrijf bieden,’’ zegt hij. “Als ik mijn bedrijf helemaal alleen had opgericht, had ik nooit de contacten gehad die ik nu tijdens ZomerOndernemer gelegd heb.”
  • ‘Ik wilde graag meer leren over het ondernemerschap’
    Santana Gerdes (22) werd getipt over ZomerOndernemer. Op dat moment verkocht ze al sieraden. “Het leek me leuk om meer te leren over het ondernemerschap en om andere ondernemers te ontmoeten,’’ vertelt Santana. “Daarom besloot ik me op te geven.” Tijdens de zes weken van de zomervakantie leerde Santana alles over de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en de bank. Dankzij ZomerOndernemer is zij nu officieel eigenaar van haar eigen bedrijf: Santanas Accessoires. “Ik verkoop sieraden, tassen en telefoonhoesjes via mijn webshop, op braderieën en via vrienden,’’ vervolgt de jonge ondernemer. “Sinds vorige zomer heb ik al flink wat geld verdiend. Een eigen bedrijf verdient een stuk sneller dan vakkenvullen.’’

Er is nog plaats om deze zomer mee te doen in Haarlem/IJmond. De startdatum is 20 juli. Op 1 september is de feestelijke afsluiting. Aanmelden kan via zomerondernemer.nl.  Facebook: ZomerOndernemer Haarlem/IJmondbrochureZomerondernemer
Het project ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in Nederland en wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. In 2015 won het project de Nederlandse en Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards in de categorie ‘ondernemerschapsbevordering’. Deze award werd uitgereikt door de Europese Commissie. Sinds het begin van het project zijn ongeveer 550 jongeren  in aanraking gekomen met het ondernemerschap.

Reacties