55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in juli naar o.a. de Zaanse Schans, Kaasmarkt Edam en Zuiderzeemuseum

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand juli zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan de de Zaanse Schans, Slot Assumburg, het Muiderslot en Gasterij de Kruisberg.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van 1 tot en met 31 juli 2016.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 11, 18, en 25 juli. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 juli. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).

Uitstapjes

 • Maandag 4 juli Zaanse Schans met Rondvaart
  De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes Nederland. Hier maakt u actief onderdeel uit van een levendige en zeer fraaie woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Er is zoveel te zien, proeven, ruiken en beleven! Tijdens de rondvaart vertelt de kapitein u veel wetenswaardigheden over de Zaanse huizen en molens en hun karakteristieke eigenschappen. U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)

  Zaanse Schans (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Zaanse Schans (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 5 juli Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch)
 • Woensdag 6 juli Kaasmarkt Edam
  Nadat de commerciële kaasmarkt, waar de boeren uit de omtrek hun kaas kwamen verhandelen, in 1922 werd gesloten, werd in 1989 de kaasmarkt Edam weer nieuw leven ingeblazen. De markt wordt tegenwoordig verlevendigd door het spel van een Oudhollands draaiorgel en vooral door de tonen van de kaaskapel Edam. We lunchen bij L’Auberge Damhotel. U wordt thuis opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)
  kaas
 • Donderdag 7 juli Aalsmeerderrondvaart in een overdekte praam
  We maken een verrassende vaartocht. We varen een uur door de Ringvaart, de ondiepe slootjes en meertjes. De schipper vertelt het verhaal over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer en Schiphol. Aalsmeer Oost heeft een uniek natuurgebied waar u tussen eilandjes doorvaart waar seringen gekweekt worden. De boot is een originele overdekte houten praam. Het is een smalle, eenvoudige boot, waardoor het wat lastig manoeuvreren is. Om 12.00 uur schepen we in en aansluitend hebben we een lunch geboekt in het gezellige Grand Café Centennial. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,00 (inclusief rondvaart en lunch, bestaande uit soep, broodjes en koffie/thee).
 • Dinsdag 12 juli Zuiderzeemuseum
  Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen, waar de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld worden gebracht. Het bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,50 (inclusief entree en “picknick lunch”) Kosten met een museumjaarkaart: € 23,50

  (Foto: Wikipedia)
  (Foto: Wikipedia)
 • Woensdag 13 juli Bezoek Marinebasis Willemsoord en het Marine museum
  Het hart van Willemsoord is de Museumhaven. Aan de kade liggen prachtig gerestaureerde schepen met als blikvanger het lichtschip Texel, dat eens een baken in de zee was. Het Marine museum geeft een inkijkje in het heden en verleden van de marine en het reddingswezen. We gaan van een lunch genieten bij Restaurant Kade60. Dit restaurant is gevestigd in een voormalig ijzergieterij. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch). Kosten met museumjaarkaart: € 29,00.
 • Donderdag 14 juli Citytour Hoorn en bezoek kaasmarkt
  Een prachtige stadstour die het verleden én het heden van Hoorn laat zien, de Gouden Eeuw Rondrit. We lunchen bij Grand café Winston. Ook brengen een bezoek aan de kaasmarkt. U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,00 (inclusief City tour en lunch)
 • Donderdag 19 juli Rondvaart IJmuiden De “Haven & Noordzee”-rondvaart vaart langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren. Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 24,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee met plakje cake).

  Sluis bij IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)
  Sluis bij IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 20 juli Dijk en Duinroute, lunchen en informatiecentrum Kust Petten. Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café De Foyer. Daarna rijden we door naar Petten om een bezoek te brengen aan het informatiecentrum Kust. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondleiding informatiecentrum)
 • Donderdag 21 juli West-Friese Folklore Schagen met lunch
  Dag van de klederdrachten. Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht (o.a. uit Friesland, Groningen, Drenthe, Limburg en Noord- en Zuid-Holland). Er komen rond de 130 gasten van buiten Schagen, maar dit kunnen er nog meer worden. De gasten worden ontvangen in de Bron en lopen met de optocht mee. Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien. Het geheel wordt deskundig van commentaar voorzien. ergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De te showen klederdrachten komen uit heel Nederland. De presentaties zijn op het podium bij de kerk en op het Cultuurplein. Beide locaties zijn buiten. Bij regen in de kerk en het Makado. U dient er rekening mee te houden dat het erg druk kan zijn. U wordt opgehaald tussen 09.00 – 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).
 • Dinsdag 26 juli Vaararrangement Rondje West Graftdijk met museum bezoek
  De vaartocht begint in De Rijp. Via de Beemsterringvaart varen we langs het Fort bij Spijkerboor. Daarna passeren via het Noord-Hollandskanaal Oost- en Westgraftdijk. Op het meertje daar keren we om om weer terug te varen. Op het water is het altijd wat kouder. Daar de boot half open is, is het verstandig om warm gekleed te zijn. Er zijn ook plaids aan boord. De tocht duurt ruim 1,5 uur. Houd u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is. Na de vaartocht brengen we een bezoek aan het Museum In ’t Houten Huis. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald 09.15 – 10.00 uur opgehaald. Wij schatten dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 30,50 (inclusief vaararrangement, entree museum en “picknick lunch”)
  Maria-Lijntje 2(1) t houten huis
 • Woensdag 27 juli Route door West Friesland
  We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.  U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 31,50 (inclusief lunch)
 • Donderdag 28 juli Zaanse Schans met Rondvaart
  De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes Nederland. Hier maakt u actief onderdeel uit van een levendige en zeer fraaie woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Er is zoveel te zien, proeven, ruiken en beleven! Tijdens de rondvaart vertelt de kapitein u veel wetenswaardigheden over de Zaanse huizen en molens en hun karakteristieke eigenschappen. U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,00 (inclusief rondvaart en “picknicklunch”)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties