Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#6)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

De zesde ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie.

Even een APK

Beste lezers,
Twee weken geleden was ik “en vacances” in Frankrijk. Een vriendin van ons en mijn vrouw zelf hebben meegedaan aan de Alpe d’HuZes, de grootste fondsenwervingsactie van Nederland om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Vierduizend deelnemers startten vroeg in de ochtend van die 2e juni voor hun uitdaging. Ik stond al vroeg bij de finish en zag veel verschillende mensen over de streep komen. Onder deze mensen hele fanatieke, die wel 6 keer de Alpe d’Huez op willen en in de ochtend nog fit over de streep komen. Maar ook vastberaden mensen die doodziek zijn en misschien niet lang meer te leven hebben en dit samen met hun kinderen doen. Met z’n allen hebben zij ervoor gezorgd dat er een sponsorbedrag bijeen is gebracht van bijna 11 miljoen euro. Echt fantastisch om te zien!

Ik hoor u denken: “Wat heeft dit nu met osteopathie te maken?”. Om je lichaam vanuit een (relatief) zieke naar een gezonde toestand te krijgen of/en naar een nog betere toestand te krijgen daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. Net zoals de fanatieke en vastberaden sporter. Als mensen bij mij zijn geef ik de mensen handvatten om zelf weer hun lichaam gezond te maken. Uiteraard met hulp van mijn handen waardoor alle minder bewegelijke weefsels in hun lichaam weer beter gaat bewegen. Dit zorgt ervoor dat ze beter in hun vel gaan zitten en dus ook weer beter kunnen presteren. En een prestatie is een prestatie, of dat de Alpe op fietsen is óf de kinderen weer op de fiets naar school brengen is.

alpe dhuzes_rene

Mocht deze column vragen bij je oproepen laat het mij dan weten via mijn email: [email protected]

Over twee weken een nieuwe column van mij. Wilt u meer informatie over osteopathie kijk dan op www.osteopathiepraktijk.nu

Reacties