Happy Weekend in Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Foto: Pixabay (bewerking WMF)

Iedere vrijdag publiceert Beverwijk.Nieuws.nl in samenwerking met 251tv de evenementenagenda van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Zaterdag 2 juli

  • Vers & Brocante markt Zeestraat Beverwijk. Thema ‘Kunst en Politiek’, met o.a. politiek Café waarbij bijna alle politieke partijen zijn vertegenwoordigd voor een boeiende discussie. De Vers&Brocante markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Repair Café in Buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat, Heemskerk. Tijd: van 10.00u tot 14.00u. Iedereen is welkom om met zijn/haar kapotte spullen langs te komen, immers… weggooien kan altijd nog!
  • Optreden van Bag of Bones in Cultureel Café Camille, Kerkstraat 37 in Beverwijk. Aanvbang 21.30u. Toegang gratis.
  • Little Things… Eindvoorstelling van De Danstuin in het Kennemer Theater in Beverwijk. De voorstelling gaat dit jaar niet over groter, beter of sneller, maar juist over stil staan bij de kleine dingen die alles zo mooi maken. Aanvang 13.30 uur.
  • Alice in Wonderland door de theaterafdeling van het Centrum voor de Kunsten in het Kennemer Theater in Beverwijk. De leerlingen van de theaterafdeling van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk brengen voor u de muzikale voorstelling Alice en Wonderland, naar idee en script van theaterdocente Rozemarijn Timmer.Aanvang 13.30 uur.

Zondag 3 juli

  • Zomerfestival Chateau Marquette: Op zondag 3 juli 2016 presenteren Zomerpodium Heemskerk en PWN het nieuwe zomerfestival bij Kasteel Marquette dat geheel is geïnspireerd op Jheronimus Bosch. Terwijl de boswachters van PWN en de aanwezige (natuur-)organisaties van alles weten te vertellen over de natuur, wordt iedereen verbaasd en verwonderd door straattheater, kunst en cultuur georganiseerd door Zomerpodium Heemskerk. Op het muziekpodium verschijnen de landelijke bekende bands van Marten Fisher, Yorick van Norden en een swingende verrassing als afsluiter.
  • Jutterspad Wijk aan Zee: Het Jutterspad is een rondje muzikaal jutten bij gastvrije Wijk aan Zeeërs thuis.Dorpsgenoten stellen hun huis op gastvrije wijze open en muzikanten laten gratis hun muzikale talenten horen. Vanaf 13.00 kun je uit 17 locaties kiezen. Ieder uur is er een concert van drie kwartier. Daarna ga je naar een ander huis waar een andere groep speelt. In de meeste huizen wordt het programma een keer herhaald. Vaak spelen er in een huis meerdere groepen na elkaar.De concerten zijn vrij toegankelijk. Een bijdrage voor de muzikanten wordt altijd zeer op prijs gesteld.
  • Lezing over kunst uit de krijgsgevangenkampen in de Tweede Wereldoorlog. Lezing door oud-journaliste Janny Herfst in luchtoporlogmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis. Adres: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.
  • Alice in Wonderland door de theaterafdeling van het Centrum voor de Kunsten in het Kennemer Theater in Beverwijk. De leerlingen van de theaterafdeling van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk brengen voor u de muzikale voorstelling Alice en Wonderland, naar idee en script van theaterdocente Rozemarijn Timmer.Aanvang 15.00 uur.
  • Rondleiding beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee. Voor de rondleiding geldt: verzamelen bij de ingang van het park, aan de Reyndersweg, iets ten zuiden van het dorp. Toegang gratis. Start: 14.00 uur.

Jouw evenement op ‘Happy Weekend’
Wie met een activiteit opgenomen wil worden in de weekend-evenementenagenda kan een mailtje sturen met de relevante informatie van het evenement (adres, tijd, kosten, waar aanmelden, eventueel adres website) naar [email protected] of naar [email protected]. Graag met de vermelding ‘weekendagenda’ plus datum van het evenement als onderwerp. Om het evenement te kunnen verwerken moet het uiterlijk op de donderdagavond voorafgaand aan het betreffende weekend binnen zijn.

 

 

 

 

 

Reacties