Man koopt ‘per ongeluk’ onderzeeër

Foto: RTV NH

Een man uit IJmuiden heeft gisteren een onverwachte en vreemde aankoop gedaan. Hij ging langs bij een vriend en kwam thuis met een onderzeeër.

(Bron: RTV NH)

De onderzeeër stond al een tijdje weg te roesten op een terrein in Velsen-Noord. De duikboot is waarschijnlijk nooit in gebruik geweest, maar het resultaat van de creativiteit van een onbekende kunstenaar. Doordat de oorspronkelijke eigenaar zijn standplaats niet betaalde werd de duikboot eigendom van Ben Vermeer. Die besloot de boot te veilen.

“Ik belde vanochtend een kennis van me op”, vertelt Jim Iskes, de nieuwe eigenaar van de boot. “Hij zei dat hij vandaag naar een veiling ging, omdat er een onderzeeër op z’n terrein stond en vroeg of ik ook kwam kijken. De veiling begon en voordat ik het wist had ik dat ding in mijn handen.”

De nieuwe eigenaar weet nog niet precies welke functie hij aan dit unieke item gaat toe-eigenen. Hij denkt eraan om er een reclame-object van te maken. ”Misschien leuk om hem geel te schilderen, zoals The Yellow Submarine. Dan zet ik ‘m in IJmuiden neer”,  aldus Iskes.

Reacties