Noord Holland op een na populairste bestemming voor vakantie in eigen land

Foto: Casamundo

Onder Nederlanders die deze zomer dicht bij huis vakantie vieren, is Noord-Holland de op één na populairste vakantieprovincie. Dit blijkt uit onderzoek van Casamundo, een van de grootste online portals voor vakantiehuizen, naar vakantietrends onder Nederlanders deze zomer.

Noord-Holland deelt de tweede plek met Overijssel. Ook gaan Nederlanders dit jaar langer op vakantie in vergelijking met vorig jaar en zitten de korte trips in de lift.

Zeeland koploper
Het is voor het eerst dat Noord-Holland in de top 3 staat van meest populaire zomervakantiebestemmingen in eigen land. Uit de boekingsgegevens van Casamundo blijkt dat 14% van alle boekingen naar binnenlandse bestemmingen in de periode van juni tot en met augustus naar Noord-Holland is. Koploper is nog altijd Zeeland met bijna 20%. Limburg staat dit jaar op de vierde positie van populaire zomervakantieregio’s.

egmond vuurtoren

Vakantietrends zomer 2016
Naast de populaire binnenlandse vakantiebestemmingen, heeft Casamundo ook gekeken naar andere reisfactoren. Zo is de gemiddelde reisduur voor binnenlandse vakanties deze zomer met één dag toegenomen: bleven Nederlanders vorig jaar gemiddeld nog vijf dagen op hun Nederlandse vakantiebestemming, in de zomer van 2016 is dit gemiddeld zes dagen.

Korte trips
Korte trips winnen daarnaast aan populariteit onder reizigers die in Nederland blijven. Dit jaar nam het aandeel korte trips naar een binnenlandse bestemming toe tot 28%, maar het overgrote deel kiest voor een vakantieduur van een week. Ook blijken binnenlandse vakantiebestemmingen onder gezinnen en stelletjes even populair (beiden 35%), terwijl vorig jaar gezinnen duidelijk aan kop gingen (42%). Grotere groepen families of vrienden volgen op de voet. Het onderzoek laat zien dat deze zomer vakantie vieren in Nederland aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen onder alle vakantiegangers.

Reacties