Fay doneert haar aan Stichting Haarwensen

Foto: 251tv

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen.

(Bron: 251tv)

Voor deze kinderen is er de Stichting Haarwensen. De stichting heeft als doelstelling om kinderen tot en met 18 jaar, die door medische oorzaken geheel of gedeeltelijk kaal zijn geworden, kosteloos een pruik of haarstuk kunnen krijgen.

Om dat te realiseren heeft de stichting behoefte aan twee dingen: haar en geld. Goede pruiken en haarstukken zijn namelijk erg duur. De kosten voor een pruik (inclusief onderhoud) liggen al snel rond de € 1500,- Omdat de stichting niet wordt gesubsidieerd is men dus volledig afhankelijk van donaties. haardonatie2Haardonatie
Maar behalve geld is er natuurlijk ook behoefte aan echt haar. En dus is het ook mogelijk om haar te doneren. Met een haarlengte van maar liefst 80 centimeter bleek Fay de ‘gedroomde’ donateur. Maar liefst 4 jaar had Fay er over gedaan om deze lengte te bereiken. En daarom hield ze in ieder geval nog een mooie bos haar over nadat, ten overstaan van de hele klas, dertig centimeter was ingevlochten en afgeknipt.

Inmiddels heeft de Stichting Haarwensen al 835 kinderen blij kunnen maken met een mooie pruik. En dankzij Fay komt daar waarschijnlijk snel het 836e gelukkige kind bij.

Kijk voor meer informatie op de website Stichting Haarwensen.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties