Cliënten en leerlingen van Heliomare ontwerpen ‘andere’ kist

Foto: Memoria

Leerlingen en cliënten van de afdeling houtbewerking (Veel in Hout) van Heliomare hebben speciaal voor Memoria Uitvaartzorg een kist gemaakt van pallethout.

Begeleider Peter Verlaat zocht begin dit jaar contact met Memoria Uitvaartzorg. Hij vertelde over zijn   bevlogenheid en die van de leerlingen en cliënten om zelf een kist te willen maken. Hij vond bij Memoria een gewillig oor wat er uiteindelijk toe leidde dat vanmorgen de kist ‘Anders’ kon worden gepresenteerd  in de werkplaats van Veel in Hout in Heemskerk.

‘Anders’
De kist is handgemaakt door de leerlingen en begeleiders en is gemaakt van gebruikt pallethout. De bekleding en kussentjes zijn van katoen. De leerlingen hebben de kist ‘Anders’ genoemd vanuit de gedachte dat zowel zij als de kist ‘anders’ zijn.

Opgenomen in Memoria-collectie
Vanaf vandaag is de kist toegevoegd aan de standaardcollectie kisten van Memoria. “Voor iedere keer dat deze uitvaartkist wordt besteld, bestellen wij bij ‘Veel in Hout’ meteen een nieuwe”, aldus Mandy Wanmaker van Memoria Uitvaartzorg. “We vinden het belangrijk dat we op deze manier een steentje bijdragen aan Heliomare/de Hartekampgroep, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden en begeleiden. Bovendien past het perfect in onze visie van betrokken, met aandacht, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam”, vult Patty-Lou Middel (directrice Memoria Uitvaartzorg) aan.

Uitbreiding samenwerking
Zowel Heliomare als Memoria vinden het belangrijk om met elkaar deze unieke samenwerking nog meer vorm te geven en dat gaat zeker gebeuren.  Heliomare wil op korte termijn, in samenwerking met de Hartekampgroep, activiteiten uitbreiden met nog meer ambachten, bedacht en uitgevoerd door leerlingen en begeleiders. Zo hopen ze nog meer producten te kunnen leveren, niet alleen aan Memoria Uitvaartzorg, maar ook aan particulieren en bedrijven in het algemeen.

Op de afdeling Veel in Hout, onderdeel van Heliomare, werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Kijk voor meer informatie op http://www.veelinhout.nl/

 

Reacties