Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade gekozen tot ‘goed doel’ voor McDonald’s Founder’s Day

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na tientallen aanmeldingen en vervolgens een selectie waaruit 4 goede doelen voortkwamen, is na een stemmingsperiode van ruim een maand de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade uit de bus gekomen als hèt ‘Goede Doel’ waarop McDonald’s Beverwijk zich dit jaar gaat richten met de activiteiten rond Founder’s Day.

Founder’s Day
Ieder jaar wordt door McDonald’s Founder’s Day gevierd. Dit gebeurt steeds rond 5 oktober, de geboortedag van Ray Kroc, de oprichter van McDonald’s. Op die dag richten de McDonald’s Restaurants zich op goede doelen, waarvoor ze promotieactiviteiten organiseren met daaraan gekoppelde geldwervingsacties.

Anders dan voorgaande jaren besloot McDonalds Beverwijk dit keer ervoor om niet zelf een goed doel aan te wijzen maar om de doelen zichzelf aan te laten melden, waarna vervolgens gestemd kon worden door sympathisanten van dat betreffende goede doel.

Ruim 40% van de stemmen
Uiteindelijk leverde deze aanmeldactie tientallen reacties en goede doelen op waaruit een Top-4 werd samengesteld bestaande uit Speeltuin Kindervreugd, Dagcentrum ’t Veer, Stichting Vrienden van Stef en de  Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade. Alle vier de doelen werden voorgesteld door middel van een interview, gepubliceerd op Beverwijk.Nieuws.nl en op de Facebookpagina van McDonald’s, waarna er gedurende een periode van 4 weken kon worden gestemd.

Uiteindelijk bleken de stemmers het meest gevoelig voor de roep van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade, die met ruim 40% van de stemmen de andere drie kandidaten ver achter zich liet. Dat betekent dat de ‘lifeguards’ van Wijk aan Zee de realisatie van hun grote wens, nieuwe rescue boards, opeens heel dichtbij zien komen.

Wat de acties straks in oktober exact gaan inhouden is nog niet bekend. Daarover gaan McDonald’s en de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade zich de komende tijd buigen. Maar zeker is het dat de Reddingsbrigade zowel in financiële als in promotionele zin er een stukje gelukkiger van wordt, en met hen alle mensen die met een veilig gevoel willen kunnen zwemmen in Wijk aan Zee.

rescue-board

Reacties