Lezing in Fort Veldhuis over de Engelse invasie bij Callantsoog in 1799

Foto: Wikipedia - Dirk Langendijk - Royal Museums Greenwich

Op zondag 17 juli houdt Fred Braaksma een lezing over de Engelse invasie bij Callantsoog  in 1799 en de daaruit voortvloeiende veldslagen

De lezing betreft een minder bekend onderwerp in de geschiedenis van Noord-Holland, de Engelse invasie bij Callantsoog. In 1799 landde een Engels invasieleger bij Callantsoog. Na hier eerst slag geleverd te hebben met de troepen van de Bataafse republiek trok de invasiemacht op en dit resulteerde weer in de slag bij Castricum, waar zij werden verslagen en teruggedreven. Een hoogst interessant onderwerp. De lezing wordt gegeven door Fred Braaksma.

De spreker
Fred Braaksma  is bestuurslid van de Stichting die Fort a/d Ham beheerd. In dit fort is ook een tentoonstelling over deze landingen.

De lezing op zondag 17 juli in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

 

 

Reacties