Kermis Beverwijk: van poffertjeskraam tot bekende YouTubers

Foto: Wim Meijer Fotografie

Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 augustus staat het Beverwijkse Stationsplein weer vol met attracties voor jong en oud.

De kermis, die op dinsdag 9 augustus om 16:00 uur wordt geopend door wethouder Cecilia van Weel, vormt, naast de Breestraat, een tweede centrum waar zich van alles afspeelt in het kader van de jaarlijkse Beverwijkse feestweek.

Wat dat betreft wordt deze dinsdagmiddag de toon gezet, want de kermis gaat meteen uit de startblokken met ‘euromiddag’. Alle attracties kosten dan slechts 1 euro! Buurman en Buurman, Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Beertje Paddington komen deze middag de kermis verder opvrolijken.

(Foto via Kermis Beverwijk - FB)
(Foto via Kermis Beverwijk – FB)

Kindermiddag
Woensdag 10 augustus 2016 is het familiedag. Kinderen kunnen zich laten schminken, een ballon halen bij de ballonnenclown of zichzelf laten tekenen door de sneltekenaar. Ook is er de unieke kans om de figuren van de Bibaboerderij in het echt te ontmoeten.

Peter Beense
Vrijdag 12 augustus 2016 komt Peter Beense naar de kermis van Beverwijk. Zing mee met zijn nummers en doe een dansje! Het optreden vindt plaats van 17:00 uur tot 17:30 uur op de hoek van de Breestraat/Velserweg.

(Foto via Kermis Beverwijk - FB)
(Foto via Kermis Beverwijk – FB)

Meet-and greet YouTubers
De bekende YouTuber Dylan Haegens is donderdag 11 augustus 2016 van 19:00 uur tot 20:00 uur op de kermis aanwezig voor een meet-and-greet. Zaterdag 13 augustus maakt YouTuber Bibi Breijman van 19:00 uur tot 20:00 uur haar opwachting.

(Foto via Gemeente Beverwijk - FB)
(Foto via Gemeente Beverwijk – FB)

Parkeren auto’s, fietsen en scooters
Vanwege de opbouw van de kermis kan het parkeerterrein aan de Halve Maan zondagmiddag 7 augustus vanaf 18:00 uur niet gebruikt worden. Dit wordt met borden aangegeven. Vanaf dinsdag 9 augustus is het parkeerterrein deels toegankelijk om voertuigen te parkeren. Er is tijdelijk, tot zaterdag 14 augustus, een blauwe zone ingesteld op het parkeerterrein. Er kan maximaal 2 uur geparkeerd worden. Langer parkeren is mogelijk op het parkeerterrein Meerplein of het parkeerterrein Wijckerpoort (achter bioscoop Cineworld). Bezoekers met de fiets kunnen gebruik maken van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein. Scooters kunnen geparkeerd worden in de scooterstalling aan de Wijckermolen.

Reacties