55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in augustus naar Avifauna, Spakenburgse dagen, Paleis Soestdijk en Texel

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand augustus zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Avifauna, de Spakenburgse dagen, Paleis Soestdijk en Texel.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van 2 tot en met 31 augustus 2016.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 1,8,15,22,en 29 augustus. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 5, 12, 19 en 26 augustus. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Dinsdag 2 augustus – Rondvaart door het Groene Hart en bezoek Avifauna
  Maak een authentieke Hollandse rondvaart van één uur langs polders en molens door het prachtige Groene Hart van Zuid-Holland. Om 11.30 uur stappen we aan boord. Daarna bezoeken we het Vogelpark Avifauna. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 44,50 (inclusief rondvaart, entree en “picknicklunch”) tumblr_nkmqqmc14o1svvyvco1_1280
 • Woensdag 3 augustus Spakenburgse Dagen
  Op deze Spakenburgse Dagen gaat veel aandacht uit naar de prachtige, kleurrijke klederdracht die sinds vele generaties gedragen wordt. Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. In de schilderachtige Oude Haven liggen de authentieke botters. Kortom: deze Spakenburgse Dag is een feest om mee te maken. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. U wordt thuis opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 36,50 (inclusief lunch)

  (foto: VVV Spakenburg)
  (foto: VVV Spakenburg)
 • Donderdag 4 augustus Bezoek Paleis Soestdijk en park
  Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Tijdens uw bezoek leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Dit maakt het tot een kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Paleis Soestdijk krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Maar niet voordat we nog een keer feest vieren. Het is BAL! op Paleis Soestdijk, een tentoonstelling van 40 kunstenaars en ontwerpers. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,50 (inclusief entree en “picknick lunch”).

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 9 augustus Rondleiding tuinen Assumburg
  Over de geschiedenis van slot Assumburg, de tuinen en de directe omgeving is veel te vertellen. U kunt meer te weten over de formele tuin, het beeld, de rozentuin, de boomgaarden, de vruchtbomen en de moestuin. Maar ook over het kasteel, het park Assumburg/Oud Haerlem. U wordt opgehaald tussen 13.15 en 14.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 11,50 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee)

  Wim Meijer Fotografie_5I5A6897 banner assumburg
  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 10 augustus Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Donderdag 11 augustus Stadswandeling Leiden
  Leiden is ontstaan aan de oevers van de rivier de Rijn waar de Burcht stond en de Hollandse graven zich vestigden. Lopend langs de vele grachtjes, kanalen en hofjes die Leiden rijk is, schetst de gids u een beeld van de tijd waarin de productie en handel van het laken centraal stond, de fijnschilders floreerden en de universiteit werd gesticht. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 30,00 (inclusief stadswandeling en lunch)

  Leiden,_NL-6737 wikipedia
  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 16 augustus Route door Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef en Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)
 • Woensdag 17 augustus Rijdende wandeling door het Amsterdamse Bos!
  U wilt graag (nog eens) het Amsterdamse Bos bezoeken. Met de Bosmobiel kan dit! Wij maken een uitgebreide rit. U komt op bekende en onbekende plekken. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens en de wagens zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Gelukkig is het meestal goed weer! Wel is het verstandig om iets warm mee te nemen. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,50 (inclusie een kopje koffie en een gebakje en een “picknick lunch”)
 • Donderdag 18 augustus West-Friese Folklore Schagen met lunch
  Dag van het ringsteken. Ringstekerij rondom de kerk. Het absolute hoogtepunt van het seizoen. De mooiste spannen komen uit geheel Nederland strijden om de titel ‘beste ringsteker’. Daarnaast wordt er gestreden in verschillende categorieën om de prijzen voor het schoonste geheel en het bestgaande paard. Ook is er een speciale prijs voor de meest originele combinatie. U dient er rekening mee te houden dat het erg druk kan zijn! U wordt opgehaald tussen 09.00 – 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).
 • Zondag 21 augustus Rit met een historische tram vanuit Amsterdam
  Op de eigen trambaan kunt u het gevoel van toen met de kennis van nu beleven. De verlaten spoorlijn, tussen het statige Haarlemmermeerstation in Amsterdam en het dorpje Bovenkerk bij Amstelveen, biedt de ruimte aan een unieke verzameling historische trams en voert u langs het Amsterdamse Bos en diverse Amstelveense heemparken. We stappen onderweg uit bij het Amsterdamse Bos om een kopje koffie of thee te nuttigen. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 23 augustus Bezoek Kasteel De Haar en het park
  Een bezoek aan Kasteel de Haar voert u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners en de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. Ook kunt u genieten van de stijltuinen rond het kasteel. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 – 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 37,50 (entree kasteel, park en “picknicklunch”) Met museumjaarkaart: € 23,50 (entree kasteel, park en “picknicklunch”)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Woensdag 24 augustus Uitwaaien met Strandrups “de Vrijbuiter” in Noordwijk
  Met het strandrupsvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. Wij gebruiken een lunch rond 13.00 uur bij strandrestaurant Nederzandt en daarna stappen we om 14.45 uur in de Rups. De strandtocht duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief lunch en strandtocht)
 • Donderdag 25 augustus Aanschuiven bij de boer in Soest
  De leukste beleef boerderij van Nederland. Het Gagelgat heeft 3 eeuwen boeren historie op een unieke wijze zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Laat u terugvoeren naar het boerenleven van 1900 op Het Gagelgat. Gezellig met een kopje koffie en iets lekkers. Genieten van het uitzicht over de polder, de sfeer op de boerderij en een goed gesprek in leuk gezelschap. Een kopje koffie of thee met iets lekkers en als lunch een kop zelfgemaakte soep met een broodje. U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,50 (kopje koffie/thee met iets lekker en lunch)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 30 augustus Dijk en Duinroute, lunchen en informatiecentrum Kust Petten
  Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand Café De Foyer. Daarna rijden we door naar Petten om een bezoek te brengen aan het informatiecentrum Kust. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondleiding informatiecentrum)
 • Woensdag 31 augustus Stadswandeling Gouda
  Het prachtige Stadhuis van Gouda is wereldberoemd. Tot op de dag van vandaag vormt het monument het hart van de stad. Maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 28,00 (inclusief lunch)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties