Eerste natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

Foto: Tata Steel

Een groep van 35 omwonenden van Tata Steel heeft zondagmorgen 11 september deelgenomen aan de allereerste natuurexcursie bij het staalbedrijf in IJmuiden.

Boswachters Ronald Slingerland en Evert-Jan Woudsma van PWN gaven op drie locaties vol enthousiasme uitleg over de flora en fauna op het terrein. Op het programma stonden onder meer een natte duinvallei, een 150 jaar oud bos en de plek waar een kolonie zeldzame oeverzwaluwen verblijft.IMG_7169_natuurwandeling_Tata_terrein_2016 bannerDankzij het zonnige weer werden er diverse vlindersoorten gespot, waaronder het hooibeestje en het icarusblauwtje. De deelnemers waren verbaasd over het feit dat er zoveel natuur op het 750 hectare grote terrein van Tata Steel voorkomt. Op het eerste oog lijken natuur en staalproductie onverenigbare uitersten, maar tijdens de excursie werd al snel duidelijk dat een staalbedrijf en natuur heel goed samengaan.

Tata Steel is onlangs een samenwerking met natuurbeheerder PWN aangegaan om de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving verder te versterken.

Reacties