Bratwurst, Bier und Schlagers tijdens Vers&Brocante markt!

Foto: Barbara Middendorp/Pixabay

Aanstaande zaterdag 1 oktober staat de Verse&Brocante markt geheel in het teken van het “Oktoberfest”, een van oorsprong oer-Duitse traditie, die steeds meer navolging vindt, dus ook bij ons in ‘het Beverwijkse’.

Ongetwijfeld hebben we nog een hele weg te gaan willen we het niveau bereiken van München, de bakermat van het Oktoberfest, waar jaarlijks rond de 5 miljoen bezoekers gedurende 16 dagen, zich wagen aan een onuitputtelijke voorraad bier en Bratwursten.

Qua aantallen zullen we München voor ons moeten dulden, maar qua ‘gemütlichkeit’ gaan we niets onderdoen voor de Beierse hoofdstad.

Dirndls und Lederhosen
Tijdens de markt op die 1e oktober zullen voor de deur van Bar-Café Yello’s en Cafe-Leuk de biertafels worden neergezet, de schlager muziek uit de boxen klinken en uiteraard de dirndls und lederhosen worden aangetrokken. Restaurant Absurd uit de Koningstraat zal hen vergezellen met op BBQ natuurlijk de lekkerste Bratwursten. bratwurst-364581_960_720

Nicht nur Bier, Bratwurst und Schnitzel!
Anders dan bij onze Oosterburen gaat het culinaire genoegen gedurende de Vers&Brocante markt wat verder dan ‘nur Bier, Bratwurst und Schnitzel’. De herfst is begonnen dus de tijd van de pruttelende stoofpotjes, mooie volle wijnen met een bijpassend stukje kaas is weer aangebroken en daar houden de standhouders op de bourgondische maandmarkt in hun aanbod van aanstaande zaterdag natuurlijk rekening mee.

Zelf bakken
Voor wie fan is van het televisieprogramma “Heel Holland bakt”, kan op de markt zijn/haar slag slaan bij vaste standhouder Hanneke Brunsveld. Naast de kraam én barbecue van slagerij Besteman is Hanneke hier te vinden met alles op gebied van streek en bakproducten.IMG_1560-1 bannerLaPasse
Geen Oktoberfest zonder muziek en dans, dus… uiteraard is dansschool La Passe weer aanwezig om, net als bij eerdere edities van de Vers&Brocante markt ‘de voetjes van de vloer  te laten gaan. Of ook de folkloristische ‘Schuhplattler’ tot het repertoir van LaPasse behoort…? We wachten het vol spanning af.

De Vers & Brocante markt zal dit jaar nog 3 keer plaatsvinden. Aanstaande zaterdag de oktober editie en november en december zullen helemaal in het winter/kerst thema zijn.

Het Oktoberfest, aanstaande zaterdag in de Zeestraat in Beverwijk, duurt van 10.00 tot 17.00 uur, dus…
Bienvenue, eh… ich meine ‘Herzlich Willkommen’ op de Vers&Brocante markt! affiche oktoberfest

Reacties