McDonald’s Beverwijk zamelt geld in voor Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vrijdag 7 oktober viert McDonald’s Beverwijk Founders Day. Op deze dag wordt de oprichter van McDonald’s, Ray Kroc, herdacht.

De filosofie van de grote voorman van de wereldberoemde hamburgerketen was letterlijk: “We have an obligation to give something back to the community that gives so much to us.” ofwel ‘We moeten iets terugdoen voor de samenleving die ons zoveel heeft gebracht’. Vanuit die gedachte organiseert McDonald’s Beverwijk ieder jaar op Founders Day een actie voor een lokaal goed doel. Dit jaar, op vrijdag 7 oktober (en de hele maand oktober) is dat goede doel de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade.

Verkiezing
Het begon dit jaar allemaal met een oproep in de lokale krant en op Facebook om een lokaal goed doel aan te dragen waar McDonald’s Beverwijk aandacht aan zou gaan besteden in oktober. Na het verzamelen van alle inzendingen (ruim 30!) werden er vier goede doelen uitgekozen die zich allen mochten presenteren aan het grote publiek. Via Beverwijknieuws.nl en de Facebook pagina van McDonald’s Beverwijk konden de mensen uit de IJmond kennis maken met -De vrienden van Stef-Speeltuin Kindervreugd-Dagcentrum “t Veer- en de uiteindelijke winnaar; de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB)postInzamelingsactie op vrijdag 7 oktober
Na een spannende stemronde op Facebook ging laatstgenoemde er met de buit vandoor. Althans, die buit moet nog verdiend worden. Want naar goed gebruik wordt er op 7 oktober niet alleen feest gevierd en geld ingezameld voor dit goede doel maar er wordt ook samen gewerkt. Vanuit de WRB komen maar liefst 6 personen meehelpen om tussen 12.00 en 13.00 zoveel mogelijk omzet binnen te halen. Zij worden bijgestaan door andere IJmonders die graag de handen uit de mouwen steken voor dit goede doel.

Uitsluitend vrijwilligers
De WRB is van onschatbare waarde voor alle mensen die op het strand te vinden zijn en de brigade werkt met uitsluitend vrijwilligers! De WRB doet de strandbewaking, EHBO, Life Guard opleidingen en waterhulpverlening en dat 24/7 het gehele jaar. Van mei tot september zijn zij dagelijks van 9.00 tot 18.00 op het strand aanwezig.

Rescue board
Met het geld wat ingezameld wordt tussen 12.00 en 13.00 wil de WRB een rescue board aanschaffen waarmee snel hulp kan worden geboden in het water. Daarnaast sparen ze voor extra Life Guard kleding. rescue-boardJeep en reddingsboot mee naar McDonald’s
De WRB neemt op 7 oktober de stoere Jeep mee en een trailer met Reddingsboot zodat iedereen een kijkje kan nemen en eventueel er ook in of bij op de foto kan.

Een maand lang € 0,10 per McFurry voor WRB
Als extraatje, omdat het dit jaar de 20e keer betreft, stopt McDonald’s Beverwijk in de maand oktober van elke verkochte McFlurry € 0,10 in de pot!

Reacties