Reddingsbrigade Wijk aan Zee zoekt met reddingshonden naar vermiste personen in duingebied

Foto: Stephanie Liefting

Zaterdag 15 oktober heeft Reddingsbrigade Wijk aan Zee samen met KNRM en SOS Reddingshonden geoefend in de duinen  en op het strand van Wijk aan zee.

Wie denkt dat de Reddingsbrigade na het zomerse strandseizoen vervalt in een diepe winterslaap heeft ’t helemaal verkeerd. Gedurende het hele jaar blijft het team van de WRB 24/7 op oproep beschikbaar voor het uitvoeren van reddingsacties. En daarnaast wordt er van de wat rustigere periode gebruik ge maakt om te oefenen. Dat gebeurt vaak alleen met de leden van de WBR, maar ook regelmatig samen met andere hulpdiensten.

Afgelopen zaterdag, 15 oktober was zo’n oefening waarbij niet alleen de Reddingsbrigade van Wijk aan Zee actief was, maar ook de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) en SOS Reddingshonden. Het scenario van de oefening: In het duingebied waren diverse personen vermist. Deze moesten weer gevonden worden door het samenwerken van de verschillende discipline’s.

Het resultaat van de oefening biedt veel vertrouwen voor de toekomst, wanneer dit scenario realiteit zou spelen want, mede dankzij de reddingshonden, konden alle vermisten personen snel worden opgespoord.

Hieronder een foto-impressie van de oefening van zaterdag jl.wrb-img_2872 wrb-img_2873 wrb-img_2877 wbr-img_2875 wrb-img_2879 wrb-img_2880

Reacties