Vijftienjarige Henrico opent eigen kledingzaak in Beverhof

Foto: RTV NH

Vanmorgen, woensdag 26 oktober, heeft Henrico van Wanrooy in het vernieuwde Winkelcentrum de Beverhof de deuren geopend van zijn eigen kledingzaak.

(Bron: RTV NH)

Ondanks dat de zaak nog niet op zijn eigen naam staat vanwege zijn leeftijd, is hij apetrots dat de winkel onder zijn leiding staat. “Vijftien jaar en een eigen bedrijf in een groot winkelcentrum, wie wil dat nou niet”, glundert Henrico.

De jonge eigenaar kon al zeven jaar over niets anders praten dan over het hebben van een kledingwinkel. Het is een wens die niet zo maar kwam aanwaaien, want zijn vader en opa waren ook al eigenaar van kledingzaken. Daarom staat hij nu in een filiaal van het familiebedrijf ‘Fashion House’.

Ondanks dat hij nog veel moet leren, heeft zijn vader hem op het hart gedrukt de kans te grijpen om een eigen zaak te beheren wanneer dat kon. “Dus nu sta ik hier en je leert dit niet op school, maar in de praktijk”, meent Henrico. “Waar doe je dat dan beter dan hier?”

School
Omdat de ondernemer nog 15 jaar is, moet hij nog wel gewoon naar school. Een zware last vindt hij zelf, maar hij weet dat het nodig is om nog even vol te houden. “Ik probeer zo veel mogelijk vrije tijd in de zaak te steken en gelukkig staat Soraya hier als ik op school zit”, vertelt hij dankbaar.

Soraya van den Oever werkte al zeven jaar bij de vader en opa van Henrico en twijfelde niet toen hij haar vroeg om in zijn zaak te komen werken. “Toen hij het vroeg zei ik volmondig ja”, vertelt ze.

In de toekomst hoopt de jonge ondernemer nog meer zaken in de provincie en misschien wel in het land te openen. “Ik hoop dat ik over twintig jaar meer zaken heb dan nu”, kijkt hij vooruit. “Ik wil ook in Alkmaar en Haarlem mijn eigen bedrijven of één grote. Ik denk altijd groot.”

Reacties