Column van de Dag / Tegeltjeswijsheid

Foto: Barbara Middendorp

Iedere twee weken verzorgt Barbara Middendorp en met een knipoog geschreven mode-column op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl. Vandaag komt zij in haar twee column met een mooie tegeltjeswijsheid.

Tegeltjeswijsheid
Er zijn van die stukken in je trofeeënkast van kleding en schoenen, waarvan je het moment van aankoop nooit zult vergeten. Van die momenten in een winkel waarop je eigenlijk al weet dat het liefde op het eerste gezicht is en dat je een onafscheidelijk duo gaan vormen. Ook zo’n moment waarop je financiële situatie een vaag geluid in je achterhoofd is dat wil aangeven dat het heel verstandig zou zijn om de liefde van je leven terug in het vak te leggen.
Tja, en dan dat moment waarop je jezelf afvraagt of de rest van de maand broodjes pindakaas nou écht schadelijk voor de volksgezondheid binnen je gezin zijn.

(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Precies zo’n moment had ik een paar jaar geleden ook. In een klein schoenenzaakje in Amsterdam kwam ik een paar laarzen tegen waar ik direct voor in katzwijm viel. Veel te duur, totaal ongeschikt om op te lopen maar “Oh Myyyy”  wat een beauty’s!

Achter de toonbank stond de leukste verkoopster die ik in m’n leven gezien heb, zo’n gezellige excentrieke Amsterdamse variant op Jopie Parlevliet. Terwijl ik driftig stond te bekvechten met al die stemmen in m’n hoofd kwam ‘mijn Jopie’ kordaat achter de toonbank vandaan, keek me begrijpend aan en sprak de volgende wijze woorden:

“ Mop, je bent een meisje…..en meisjes hebben nou eenmaal spulletjes nodig ”

Hallelujah! Zo’n vrouw moet nou een lintje krijgen! Een soort van Koninklijke onderscheiding ter ere van groot inzicht in de mensheid. Want het is toch waar? Als we een jongetje waren geweest hadden we op zaterdagmiddag wel staan kwijlen voor de nieuwste Black & Decker in een bouwmarkt of compleet los gegaan in een loods met auto-onderdelen. Wij zijn gewoon meisjes die op ons tijd gewoon dringend behoefte hebben aan mooie spulletjes zoals tassen, kleding of schoenen….klaar!  Geen hogere wiskunde en zéker geen inmenging van de Voedsel- en Warenautoriteit binnen het gezin….gewoon Oudhollandse tegeltjeswijsheid van ‘mijn Jopie’.

Broodje pindakaas
De afgelopen weken zaten de actualiteitenprogramma’s vol met discussies over wat nou wel of geen gezond groen voedsel is en de reclame zegt ‘wie is er niet groot mee geworden’, dus zo nu en dan dat broodje pindakaas moet volgens mij best kunnen! Eet smakelijk en geniet zo nu en dan van je mooie spulletjes, dat doe ik ook nog steeds van mijn laarzen.

p.s.: Oh ehm, ‘mijn Jopie’ zei er nog wel achteraan: “ Je koopt zoiets toch niet iedere week”… (dat gedeelte wijsheid staat op de achterkant van het tegeltje)

Kijk voor meer over Barbara en haar mode op de Facebookpagina Helene By Barbara

(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Reacties

Cookieinstellingen