Verkeersoverlast Spoorsingel door werkzaamheden rond fietstunnel Aagtenpoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag, maandag 7 november, begint Strukton met werkzaamheden aan de rijbanen op de Spoorsingel en Sint Aagtendijk ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang Aagtenpoort.

Het gehele kruispunt Spoorsingel/Sint Aagtendijk wordt opnieuw ingericht. Deze herinrichting is nodig vanwege de aanleg van de fietstunnel onder het spoor. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer met verkeerslichten geregeld of omgeleid. De werkzaamheden duren tot en met 9 december 2016.

Werkzaamheden in vier fasen

  • Fase 1 week 45-46 (7 t/m 18 november): de noordelijke rijbaan van de Spoorsingel ter hoogte van de Sint Aagtendijk wordt opnieuw ingericht. Deze rijbaan is afgesloten. Het verkeer in beide richtingen wordt met verkeerslichten over de zuidelijke rijbaan geleid.
  • Fase 2 week 47 (21 t/m 25 november): de zuidelijke rijbaan van de Spoorsingel wordt opnieuw ingericht en is afgesloten voor verkeer.  Het verkeer in beide richtingen wordt met verkeerslichten over de noordelijke rijbaan geleid.
  • Fase 3 op dinsdag 29 en woensdag 30 november is de Spoorsingel geheel afgesloten voor verkeer en Sint Aagtendijk gedeeltelijk. In deze fase worden op het nieuwe kruispunt het asfalt met belijning en markeringen aangebracht. Het verkeer wordt omgeleid. De omleiding voor de Spoorsingel gaat o.a. over de Parallelweg, De Meerlanden en de Laan der Nederlanden. De omleiding voor de Sint Aagtendijk (sportpark Adrichem) gaat over de Alkmaarseweg en de Overboslaan. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.
  • Fase 4 week 49 (5 t/m 9 december): de Sint Aagtendijk is gedurende vijf dagen afgesloten om de aansluiting van de Sint Aagtendijk op de nieuwe tunnel en het nieuwe kruispunt met de Spoorsingel te realiseren. Ook in deze periode wordt het verkeer omgeleid. De omleiding vindt plaats over dezelfde wegen als genoemd in fase 3.

Meer informatie
Bij vragen over deze omleiding kunt u contact opnemen met ProRail op het gratis telefoonnummer 0800-7767245 of door het contactformulier in te vullen.

 

Reacties