Mike de Jong uit Heemskerk drievoudig winnaar BakkersVakWedstrijd

Foto: 251tv

Bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten is de Heemskerkse Mike de Jong tot driemaal toe in de prijzen gevallen.

Zowel met een showstuk van brooddeeg als met een zogenaamd ‘innovatieproduct’ wist hij beslag te leggen op de eerste prijs, terwijl hij met zijn monchoutaartje de tweede prijs voor zich opeist.

Dat hij deze prijzen niet van de een op de andere dag in de schoot geworpen kreeg mag blijken uit het feit dat hij al een lange weg in het bakkersvak heeft afgelegd. Na zijn eerste bak-ervaring te hebben opgedaan bij zijn oma, begon hij eerst op vijftienjarige leeftijd als zaterdaghulp bij Bakker Klees in Beverwijk, waar hij zijn eerste vaktechnische bakkerservaringen opdeed. Toen hij voor school meer moest leren over banketartikelen stapte Mike over naar Bakkerij Putter in Uitgeest, waar hij twee jaar werkte alvorens letterlijk de wereld in te trekken.

Zo werkte hij een jaar op Curaçao als chef broodbakkerij, gevolgd door een halfjaar in New York, waarna hij verhuisde naar Duitsland waar Mike werkte in een biologische veganistische broodbakkerij. Maar inmiddels is hij weer terug in Uitgeest bij Bakkerij Putter, waar ze nu apetrots zijn op hun prijswinnende werknemer.

Hieronder de reportage de 251tv maakte naar aanleiding van Mike’s succes gedurende de BakkersVakWedstrijden:

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).