Feest voor Beverwijkse en Heemskerkse mantelzorgers in kader van ‘Dag van de Mantelzorg 2016’

Foto: 251tv

Donderdag 10 november kregen mantelzorgers uit Beverwijk en Heemskerk een feestelijke programma aangeboden in De Vuurlinie in Beverwijk.

Jaarlijks wordt de ‘Dag van de Mantelzorg’ landelijk georganiseerd om de vele mensen in het zonnetje te zetten die een stuk zorg op zich hebben genomen voor naasten die vaak voor een groot deel afhankelijk van hen  zijn.

In Nederland zijn er maar liefst 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Daarvan zorgen er 750.000 meer dan 8 uur per week voor iemand en duurt die situatie al langer dan 3 maanden. In de meeste gevallen combineren ze dat dan ook nog met een betaalde baan. Deze zorg voor anderen brengt vaak met zich mee dat voor mantelzorgers zèlf leuke activiteiten erbij inschieten. Dat is dan ook de reden voor het organiseren van de ‘Dag van de Mantelzorg’: Het zorgen voor een dagje ontspanning voor mensen die er anders bijna niet aan toekomen’.

Voor de mantelzorgers uit Beverwijk en Heemskerk was een speciaal programma opgezet in de Vuurlinie in Beverwijk.

251tv was erbij en maakte de onderstaande reportage.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties