De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk (#1)

Foto: SWB

Wie werken er allemaal bij Stichting Welzijn Beverwijk? Doen ze dit als vrijwilliger of beroepsmatig? Wat houdt het werk precies in? En wat drijft ze om dit werk te doen? De komende tijd zullen medewerkers zichzelf voorstellen en over hun werk bij de stichting vertellen. Deze keer vertelt Piet de Groot zijn verhaal.

PlusBus
Sinds maart 2016 is Piet vrijwilliger bij Stichting Welzijn Beverwijk (SWB). Als één van de chauffeurs van de PlusBus zet hij zich in voor 55+ers. Piet is al enige tijd gepensioneerd en al jaren actief in het verenigingsleven, met name in de muziek. Toen hij in het voorjaar van 2016 werd benaderd om mee te doen aan het project van de PlusBus zag hij dat helemaal zitten. “Het was een manier om enerzijds wat te kunnen betekenen voor senioren en tegelijkertijd invulling te geven aan mijn grote passie namelijk, motorrijden. Door chauffeur te worden op de PlusBus heb ik die combi gevonden”, aldus Piet.

Route voorbereiden
Voordat hij met de deelnemers op pad gaat onderzoekt hij uitgebreid de mogelijke routes op de motor. Hij kijkt hoe lang een bepaalde route duurt, maar ook of het een aantrekkelijke route is en waar er onderweg mogelijkheden zijn om een tussenstop te maken voor een kopje koffie. Uiteindelijk maakt hij dan op basis van verschillende afwegingen een keuze voor de definitieve route.

Ook kijkt hij naar parkeeromstandigheden bij een bepaalde locatie. Piet hierover: “Sommige ouderen zijn niet heel goed meer ter been en dan wil je toch weten of ze vanaf een parkeerplaats ver moeten lopen of dat je ze voor de deur kunt afzetten. Al die routes en gegevens hou ik bij in een logboek zodat de andere chauffeurs daar ook gebruik van kunnen maken”.

Dáár doe je ’t voor!
“Zo’n dagje uit probeer je zo optimaal mogelijk te laten verlopen zonder te kort of te lang onderweg te zijn. Dat is soms een hele uitdaging”, gaat Piet verder. “Waarom ik dit doe? Ik vind het leuk om iets voor ouderen te kunnen betekenen. Als ik na afloop positieve reacties krijg en de mensen hebben een leuke dag gehad, is mijn dag ook weer goed.

Reacties