Voorzitter MBO Raad bezoekt Nova College

Foto: Nova College

Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, heeft maandagmiddag 23 januari een bezoek aan het Nova College.

Daar maakte hij kennis met de scheepvaartopleidingen op de vestiging Maritiem in IJmuiden en de opleidingen Techniek op de Techport Campus vestiging Beverwijk.

Maritiem
Het eerste deel van het werkbezoek stond in het teken van kennismaken met het onderwijs en de studenten op school. Collegevoorzitter Hans Snijders en Arjan Nieuwenhuizen, vestigingsdirecteur Maritiem, gaven een rondleiding langs de praktijkfaciliteiten voor de scheepvaartopleidingen: de full mission simulator zeevaart, het high voltage praktijklokaal en de binnenvaartsimulator. Maritiem docenten vertelden welke functie deze faciliteiten hebben in de opleidingen. Studenten demonstreerden de oefeningen met hoogspanning en lieten het bezoek zelf ook een stukje ‘varen’ op de scheepvaartsimulatoren. Techport Campus
Het tweede deel van het programma had als onderwerp de samenwerking tussen school en bedrijven op de Techport Campus. Vestigingsdirecteur René de Reuver, gaf een rondleiding door het laboratorium van de opleidingen Laboratoriumtechniek en introduceerde het MyTec principe: mbo Techniek met een brede basis en drie uitstroomprofielen Elektrotechniek, Operationele techniek en Werktuigbouw. MyTec voorziet in de behoefte van bedrijven aan technische specialisten mét kennis van verwante vakgebieden. Directeur Bouwmensen KZW Leo Schoenmaker en districtsmanager Installatiewerk Noord-Holland Joost Somford gaven rondleidingen in de opleidingsbedrijven, die op hetzelfde terrein gevestigd zijn als de school. In deze opleidingsbedrijven werken de bedrijven uit de regio samen met het mbo aan het opleiden van jongeren. Hier volgen studenten al werkend hun techniekopleiding. Ton Heerts is sinds 1 september 2016 voorzitter van de MBO Raad. Het werkbezoek aan het Nova College is onderdeel van zijn ronde kennismakingsbezoeken langs alle mbo-scholen.

Hans Snijders kijkt terug op een inspirerend bezoek: “Goed dat Ton Heerts een rondje langs de scholen maakt en ervaart waar het in het mbo in de kern om draait: goede praktijklessen, persoonlijke begeleiding van studenten en nauw samenwerken met de bedrijven in de regio.”

Reacties

Cookieinstellingen