Foto van de Week: Stationsplein à la Anton Pieck

Foto: Mark Kooijman

In de rubriek ‘Foto van de Week’ vandaag een foto van Mark Kooijman, die het Stationsplein van Beverwijk zag door de ogen van Anton Pieck.

Bij de herindeling van het Stationsplein in Beverwijk is aan veel gedacht: ruimte, zitjes, horeca, ondergrondse fietsenstalling, bedriegertjes… je kunt het allemaal bedenken. En laten we eerlijk zijn: we zijn bijna vergeten hoe het plein er enkele jaren geleden bijlag. Van een rommelig en chaotische plein is het omgetoverd in een fraaie en multifunctionele entree van Beverwijk die straks naadloos gaat aansluiten op de heringedeelde Breestraat.

Wat zich echter niet laat regisseren is de invloed die het weer heeft op de uitstraling van het Stationsplein. Inmiddels heeft de vorst ons land weer verlaten, maar in de afgelopen 2 weken heeft Beverwijk zich ook een keer van zijn ‘koude kant’ laten zien. En in dit geval bedoel ik dat niet negatief. De vorst en de mist zorgde voor bijzondere plaatjes en maakte van het Stationsplein een tafereel dat zo ontsproten zou kunnen zijn aan het brein van Anton Pieck.

Het was Mark Koooijman die het unieke beeld vast wist te leggen en nu met iedereen deelt via de ‘Foto van de Week’.

Foto (met tekstje) insturen
Ook een leuke foto met een toepasselijke tekst? Stuur ‘m naar [email protected] en misschien wordt jouw foto geplaatst als ‘Foto van de Week’.

Klik hieronder voor de grote versie van de ‘Foto van de Week’ 

Reacties