Herdenkingsplechtigheden op donderdag 4 mei in Beverwijk en Wijk aan Zee

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op donderdag 4 mei aanstaande organiseren de stichting 4 mei Beverwijk, Indiëmonument en Wijk aan Zee vier kransleggingen en enkele herdenkingsmomenten. Hieronder volgen de momenten in chronologische volgorde, waarbij aangegeven wordt welke bestuurder(s) aanwezig is/zijn.

  • 11.30 uur – kranslegging op het Stationsplein: Hierbij zal het gehele college aanwezig zijn.
  • 12.15 uur – Indiëmonument op het Kuenenplein: De burgemeester houdt een korte toespraak en legt in gezelschap van de andere leden van het college een krans bij het monument. Na de kransleggingen nemen de aanwezigen enige ogenblikken stilte in acht. 
  • 18.30 uur – Kranslegging op het Westerhoutplein: burgemeester Ossel en de wethouders De Rudder, Erol en Dorenbos zijn hierbij aanwezig.
  • 18.45 uur – herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Julianaplein in Wijk aan Zee. Aansluitend is er een stille tocht naar en een kranslegging bij het monument aan de Zwaanstraat. Bij deze herdenking houdt wethouder C. van Weel namens het college een toespraak en legt een krans.
  • 19.15 uur – herdenkingsbijeenkomst in de aula van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Bij deze herdenking zijn de burgemeester en wethouder Erol aanwezig. Burgemeester Ossel houdt een korte toespraak.

Na de bijeenkomsten in Wijk aan Zee en op Duinrust nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

Reacties